Nový seriál tak získává na významu a přední světoví atleti ho přivítali s nadšením taky proto, že nabídne možnost startu v disciplínách, které se nedostaly do hlavního programu Diamantové ligy v roce 2020. Jde o běh mužů a žen na 200 metrů, trojskok mužů a žen, a také běh mužů na 3000 metrů překážek.

„Vstupujeme do zcela nové a významnější éry. Disciplíny, které nebudou v Diamantové lize, budou v naší sérii a atleti v nich budou získávat body důležité pro přidělování volných karet na světový šampionát v roce 2021 v americkém Eugene," uvedl manažer Zlaté tretry Ostrava Alfonz Juck.

Zlatá tretra v Ostravě 2019

Ten na středeční tiskové konferenci také oznámil první zahraniční hvězdy. Do Ostravy má namířeno oštěpař Anderson Peters z Grenady, nečekaný mistr světa z Dauhá. Ve stejné disciplíně by pak měla startovat v ženské kategorii chorvatská šampionka Sara Kolaková, úřadující olympijská vítězka z Ria.

Utkání 22. kola hokejové extraligy: HC Vítkovice Ridera - HC Sparta Praha, 27. listopadu 2019 v Třinci. Na snímku (zleva) David Tomášek a Nicolas Werbik.
Jeden gól byl málo. Vítkovice doma padly i se Spartou