„Budeme pracovat s tím, co máme, a pokusíme se tým doplnit dvěma cizinci. V přípravě bylo patrné, že pokud budeme chtít být konkurenceschopní, tak to asi bez nich nepůjde,“ narážel Bálint na fakt, že v přípravě vyhrálo mužstvo pouze dvakrát, a to proti prvoligovým celkům Zlína a Opolska.

„Neumím říct, zda play-off, nebo záchrana, věřím že budeme o něco výše než loni. Máme šest hráčů mladších dvaceti let. „Snažím se být trpělivý, i když někdy je to už hodně složité. Musí si to odehrát a věřím, že přijde čas, kdy budou náš tým táhnout, až Petr Bohačík odejde do basketbalového důchodu, což nebude snad tak v brzy,“ pokračoval Bálint.

„Zkušených hráčů tady moc nemáme, ale sedli jsme si v kabině výborně. I přístup v tréninku je dobrý. Kluci předvádějí až neuvěřitelné nasazení. Občas tam chybí basketbalovost, jsou to více atleti a když chceme s trenérem, aby improvizovali, tak to skřípe. Na tom budeme muset pracovat. Ale pokud se tým podaří doplnit jedním nebo dvěma cizinci, tak by jim to mohlo pomoc k tomu, aby se mohli učit,“ uvedl pětatřicetiletý kapitán Petr Bohačík.

Zlatá tretra Ostrava - 59. ročník atletického mítinku, 8. září 2020 v Ostravě. Hod oštěpem Barbora Špotáková.
Tretra v Ostravě a hvězdy. Pro Warholma soukromý tryskáč, Špotáková zářila

Do nového ligového ročníku vstoupí Nová huť v sobotu od 17.30 hodin, kdy v domácí hale Tatran změří síly s Hradcem Králové. „Věřím, že značka Nová huť je nesmrtelná. Jsme klub, který nikdy nespadl z ligy a pevně věřím, že se nám to podaří udržet,“ řekl majitel ostravského klubu Tomáš Vrátný.

Letos je reálné, že by se liga uzavřela a nikdo z ní nepadala. To by nahrávalo Ostravě do karet. „Ale i kdyby se nepadalo, tak musíme hrát důstojnou roli. Prohrávat každý zápas o 20 bodů nikoho nebaví. Motivace musí být a motivací je výhra,“ uzavřel kouč NH Ostrava Peter Bálint.

SOUPISKA NH OSTRAVA (sezona 2020/2021)

1 Adam Šiška, rozehrávač 184 cm 2002, 4 Martin Nábělek rozehrávač 176 cm 1998, 7 Filip Šmíd křídlo/pivot 196 cm 1992, 9 Radek Pumprla křídlo 193 cm 1995, 10 Matěj Snopek křídlo 195 cm 2000, 13 Kevin Týml křídlo 195 cm 2001, 16 Tomáš Havlík křídlo 191 cm 1999, 17 Petr Bohačík pivot 205 cm 1985, 18 Štěpán Svoboda křídlo 191 cm 2000, 21 Dominik Heinzl pivot 203 cm 1995, 24 Dominik Lukáč křídlo 193 cm 2001, 33 Juraj Páleník křídlo 199 cm 2000. Realizační tým: Peter Bálint (hlavní trenér), Tomáš Bartošek (asistent trenéra), Adam Choleva (asistent trenéra), Vladimír Dvořák (lékař týmu),Pavel Dudziak (masér a vedoucí týmu).

NOVINKA

Liga využije videorozhodčí

Praha – Nejvyšší domácí basketbalová soutěž mužů Kooperativa NBL bude od nové sezony ve všech zápasech využívat systém videorozhodčího pro posouzení sporných situací. Pro Instant Replay System (IRS) bude ve všech 12 halách k dispozici sedm kamer, pět nově nainstalovaných přibylo ke dvěma, které snímají přenos pro portál TVCOM. Náklady na pořízení systému včetně pěti nových kamer do každé haly vyšly podle tiskové zprávy České basketbalové federace na více než sedm milionů korun. „Asociace ligových klubů i celá NBL si od zavedení IRS slibují zpřesnění některých výroků, protože basket je velice rychlá hra a nejlepší basketbalové soutěže už video využívají,“ uvedl generální manažer Děčína Lukáš Houser, kterého klubová asociace vybrala za koordinátora projektu. (noh)