Basketbalisté NH Ostrava prohrávají ve čtvrtfinálové sérii hrané na tři vítězství s favorizovaným Prostějovem 0:1 na zápasy a dnes je čeká před vlastními fanoušky souboj s pořadovým číslem dvě. „První zápas už jsme hodili za hlavu,“ řekl ostravský kouč Dušan Medvecký.

Jeho svěřenci si přivezli v pátek z Prostějova debakl 63:94. Přitom v sezoně sehrála Nová huť s Orly v obou případech vyrovnané duely. Venkovní porážka o šest bodů, respektive domácí o tři body jsou toho důkazem. „Play off je ale úplně něco jiného než základní část. Já i hráči máme mnohem méně zkušeností, což se ukázalo, ale ještě se budeme rvát,“ slibuje ostravský kouč Dušan Medvecký. „Jedno už víme. Nesmíme se s nimi pustit do přestřelky jako v prvním zápase,“ upozorňuje Medvecký. Ostrava totiž ztratila zápas už v první desetiminutovce, kterou prohrála 9:29.

„Tam byl problém ve špatné střelbě. Jen za první čtvrtku jsme měli minimálně čtyři otevřené střely za tři, a nedali ani jednu. Hlavně ale budeme muset zlepšit obranu, jinak nemáme šanci. Všechno stojí a padá s dobrou obranou,“ dodal Medvecký.

Utkání startuje v ostravské hale Tatran v úterý v 17.30 hodin.