Jak ale uvedl hlavní organizátor Roman Fučík, rozhodně nešlo jen o klasický běžecký závod. Akce měla i charitativní podtext. Výtěžek podpoří projekt Daruj Duhu, který má pomoci rodinám ve městech, kde se Spokey Rainbow Run koná, tedy v Ostravě, Brně a Ústí nad Labem. Organizátoři vyberou jednu nebo více rodin, které mají nemocné dítě. Tomu se pak pokusí splnit jeho sen. Vše probíhá po dohodě s rodiči. Jedinou podmínkou je, že nepůjde o hmotnou věc, ale zážitek.

Pro Ostravu byly letos vybrány dvě rodiny. „Žijí v nich dvě báječné děti. První je Karolínka, která je velká umělkyně – zpívá, hraje na flétnu, elektronické varhany a dokonce i tančí na vozíčku! Karolínka se podívá do Disneylandu. Druhým vybraným je Míša, který má ve škole velmi rád matematiku, pistole Nerf a jako každý kluk stavebnice lego. A protože Míša ještě neviděl moře, což by velmi rád, tak si tam zajede,“ uvedl Fučík.

Policie, těžkooděnci
Baníkovce zastavil až kordon těžkooděnců
Záchrana fanouška
Fanouška Brna zavalila hozená toaleta. Skončil v nemocnici

Na účastníky sobotní akce čekal bohatý doprovodný program. V areálu se nacházela pláž, piráti, palmy, příchozí si domů odnesli i pamětní mince, které znají z filmu Piráti z Karibiku. O zábavu se staraly hvězdy našeho showbyznysu.

Inspiraci našel hlavní organizátor v zahraničí. „Nechali jsme se inspirovat světovým fenoménem, a protože kultura v Ostravě a Moravskoslezském kraji je v posledních letech na vysoké úrovni a lidé se zde chtějí bavit, rozhodli jsme se tuto akci přivést právě do Ostravy,“ vysvětlil Fučík. Dalšími městy se pak staly Brno a Ústí nad Labem.

Český běh žen.Závod na 10 kilometrů
OBRAZEM: Tisíce žen běžely ulicemi Ostravy