A na Ostravsku jsou koneckonců mnohé týmy, které by daly mnohé i za to, kdyby měli třeba jen poloviční porci bodů, ale smutní mohou být u Odry po posledních dvou soubojích na hřištích soupeřů.

Z nich nepřivezli ani bod, naposledy prohráli v Hranicích 0:3. Navíc po čtyřech povedených vystoupeních v roli hostů tentokrát nijak nezářili. „Těžko říct, čím to ale bylo. Klukům do hlav nevidím, to byste se musel zeptat každého z nich," smutnil bezprostředně po konci utkání Filip Smékal, trenér Odry.

„Zápas to byl ale z naší strany fakt špatný. První poločas jsme neudělali na hřišti snad nic dobře a zaslouženě jsme ho prohráli. Bylo to z naší strany bez pohybu a vypadalo to tak, že si neumíme ani přihrát," vypočítával petřkovický kouč neduhy, kterými jeho svěřenci na trávníku trpěli.

„Po pauze jsme nabyli na chvíli dojem, že by to už zase mohlo jít. Byli jsme sice bez šancí, ale soupeři jsme naznačili, že umíme taky zatlačit. Jenže namísto toho, abychom šrouby ještě více utáhli, začneme hrát hodně roztaženě, z čehož pramení možnosti brejků domácích. Z jednoho takového jsme snad po hodině hry dostali branku na 2:0. A po ní to už bylo složité."

Odra nakonec prohrála o tři góly. „Definitivní podoba výsledku se zrodila v samotném závěru, kdy jsme hráli vabank a navíc to byl asi i vlastní gól, který korunoval celý náš výkon v Hranicích," doplnil Filip Smékal.

Petřkovický nováček v divizi zkrátka dostal facku, která by jej snad měla nabudit do dalšího zápasu, v němž bude hájit třetí příčku před dotírajícím Valašským Meziříčím, které v posledních třech zápasech dosáhlo na plný počet devíti bodů. „Mám pocit, že hráči byli teď trošku uspokojeni tím, jak sezona zatím probíhá. Asi si myslí, že když už mají osmnáct bodů, takže mají nahráno. Snad to byl pro ně varovný signál," zdůraznil mladý kouč.

Domácí Hranice do zápasu rozhodně nevstupovaly v záviděníhodné situaci, čtyřikrát za sebou nevyhrály a v tabulce se propadaly z klidného středu až téměř ke dnu.

„Kluky jsme upozorňovali, že Hranice budou chtít špatné období prolomit, ale povzbudivá slova se minula účinkem. Na hřišti chtěli zkrátka domácí uspět víc než mí svěřenci. Bohužel moc našich hráčů nechtělo hrát fotbal. Přesněji řečeno, asi jediný Bary (Radim Baranek pozn. red.) chtěl, ale ostatní se k němu nepřidali," podotkl Filip Smékal smutným hlasem a vzápětí dodal: „Věřím však, že máme v kabině natolik inteligentní kluky, že si uvědomí, že nehráli dobře. Teď se však já sám zamýšlím nad tím, proč hráči neodvedli na hřišti to, nač mají. Ano, prohrát můžeme, ale jde o to, po jakém výkonu to je."

SK Hranice - FC Odra Petřkovice 3:0 (1:0)
Branky: 24. Ferenc, 58. Hanák, 90.+2 Mičkal. Rozhodčí: Možíš - Miko, Kostelník. ŽK: Ferenc, Kundrát, Biskup - Darda. Diváci: 130.
Sestava Petřkovic: Buček - Polášek, Wozniak, Staněk, Burian - Neumann, Levčík, Fojtík (58. Darda), Baranek, Václavík (75. Maceček) - Ptáček. Trenéři: Hulva a Smékal.