Od zlatého setu, který by rozhodl o postupujícím do závěrečného turnaje, je ve čtvrteční odvetě čtvrtfinále v Rusku dělily ve třetí sadě za stavu 24:21 tři mečboly, ale ani jeden k vítěznému zakončení zápasu nevyužily. Dinamu Krasnodar na jeho palubovce nakonec podlehly 2:3 (21, 18, -25, -18, -12) a po domácí prohře 1:3 v úvodním utkání jejich cesta evropským pohárem skončila. Stejně jako před rokem, kdy svěřenkyně českého reprezentačního trenéra Zdeňka Pommera ve stejné fázi soutěže vyřadil ruský Jenisej Krasnojarsk.

„V Rusku jsme sehráli výborný zápas. Proti tomu domácímu jsme byli lepší v útoku i na bloku, dobře jsme bránili stěžejní hráčky soupeře,“ hodnotil čtvrteční odvetu ostravský kouč s tím, že v závěru 3. setu nebyl tým důrazný a na to doplatil. „Tahle koncovka rozhodla o dalším vývoji zápasu. Soupeřky se zvedly a dokázaly ho otočit, ale bojovaly jsme až do konce,“ doplnila Kateřina Valková, nahrávačka a kapitánka TJ Ostrava.

ÚSPĚCH. Mladí basketbalisté mají důvod k radosti.
Mladí basketbalisté NH Ostrava patří k nejlepším v republice
HVĚZDY BANÍKU uvidí fanoušci v Gongu nejen na plátně, ale také na pódiu.
Vybrat nejlepší jedenáctku byl nadlidský úkol

„V klíčových momentech musíme být mnohem agresivnější. To potřebujeme zlepšit a přenést do dalších zápasů v nadstavbě české extraligy, kde nás nyní čeká důležitý týden,“ připomenul Pommer, že už v pondělí 5. března od 18 hodin Ostrava dohrává domácí utkání 6. kola s Olomoucí, ve čtvrtek 8. března přivítá v hale ve Varenské ulici Liberec a v sobotu 10. března Sokol Frýdek-Místek.

„Bude potřeba dobře zregenerovat a na hřišti si nenechat nic líbit. V tomto směru nás zápasy Challenge Cupu herně posouvají,“ řekl trenér. Jeho svěřenkyně došly z českých volejbalových družstev žen i mužů v pohárové Evropě v této sezoně nejdál.

Krasnodar se o postup do finále Challenge Cupu utká s řeckým Olympiacosem Pireus, druhou semifinálovou dvojici tvoří turecká Bursa a francouzské Nantes.

Challenge Cup volejbalistek - odveta čtvrtfinále:

Dinamo Krasnodar - TJ Ostrava 3:2 (-21, -18, 25, 18, 12). Rozhodčí: Pajevskij (Ukr.) a Robles Garcia (Šp.), čas: 122 min., diváci: 977. První zápas 3:1, postoupil Krasnodar. Nejvíc bodů Dinama: Sperskaite 22, Podskalnaja 19, Perepelkina 17, Pipunyrova 10. Ostrava: Valková 5, Makauskaite 10, Zemanová 13, Diatková 13, H. Kojdová 20, Nachmilnerová 13, libero Chevalierová - Čuboňová 4, Žolnerčíková 4, I. Šípová. Trenér: Pommer.

Marek Dohnal.
Marek Dohnal žil poslední měsíce jenom Baníkem. A to doslova!
Stadion Bazaly.
Baník je věčný, premiéra jeho dokumentu se blíží