V závodě na 50 metrů motýlek, hlavní disciplíně Tužilové, dělila mladou ostravskou plavkyni od postupu do vytouženého semifinále jediná setina sekundy! Obsadila 17. místo.

„S Natkou jsme si na začátku sezony vytkli hlavní cíl, a to kvalifikovat se na mistrovství Evropy juniorů, aniž bychom tušili jak složité podmínky k jeho splnění budeme mít,“ připomenul ostravský trenér Libor Kohut proticovidová opatření znemožňující plavcům trénink ve vodě. Za přípravou tak museli vyrážet do bazénů za českými hranicemi.

Talentovaný plavec KPS Ostrava Tobias Kern s medailemi, které vybojoval na multiutkání středoevropských zemí v Bělehradě.
Ostravský motýlkář Kern lámal v Bělehradě rekordy. Vybojoval zlato a stříbro

„Cíl jsme nakonec splnili a účast v semifinále bylo tajné přání, které se nám bohužel nepodařilo dosáhnout.  Přesto jsem s Naty spokojen, protože jsme na toto mistrovství jeli především sbírat zkušenosti, které by měla zúročit v následujícíh letech a já věřím, že to se nám povedlo,“ pochválil Kohut talentovanou svěřenkyni.

V Římě Tužilová startovala i v dalších závodech, ale v nich se jí už tolik nedařilo. Na 100 metrů motýlek obsadila 51., na 100 metrů znak 48., na 50 a 100 metrů volný způsob 50. a 52. místo.