Kvitová věří v podporu z tribun. „Tenis v Ostravě a v Moravskoslezském kraji mají lidi hodně rádi, tak doufám, že to bude vidět. Že přijdou. Tím, že je to večer, tak je to fajn. Je po práci, po škole. Těším se. Jak na mé blízké, tak i fanoušky z Ostravy, kde mě viděli už mnohokrát bojovat,“ řekla Petra Kvitová během nedělní tiskové konference novinářům.

Aktuální světová dvacítka by ráda zopakovala loňskou semifinálovou účast. Potřebuje k tomu být ale hlavně zdravotně fit. „Ještě před týdnem jsem ležela v posteli, možná je rýma ještě slyšet. To je ale jediné, s čím teď bojuju. Jsem ráda, že už jsem v takovém stavu, že jsem se mohla zúčastnit. Proto jsem přijala na poslední chvíli volnou kartu,“ vysvětlila Kvitová.

Petra Kvitová v Ostravě, duben 2015, FedCup - semifinále Česko vs. Francie.Petra Kvitová v Ostravě, duben 2015, FedCup, semifinále Česko versus Francie.Zdroj: Deník/Lukáš Kaboň a Pavel Sonnek

Na město má skvělé vzpomínky z dob, kdy úspěšně bojovala ve Fed Cupu. „Vždycky nás fanoušci hnali dopředu, měly jsme skvělý tým. A pohodový týden se vždy odrážel na víkendu, kdy jsme všechny podávaly skvělé výkony. S Luckou Šafářovou jsme to v Ostravě asi odedřely nejvíc, vzpomínky na halu jsou skvělé,“ vykládala Kvitová.

„Fed Cup je ale něco jiného. Tento turnaj byl už loni silný a letos je ještě silnější. Semifinále pro mě byl loni velký úspěch, ráda bych si to zopakovala. Ale hráčky, které tady přijely jsou opravdu skvělé. Na žebříčku i herně,“ uzavřela Petra Kvitová, která by se v případě postupu do dalšího kola utkala se světovou čtyřkou Paulou Badosaovou ze Španělska.

Vstupenky: https://www.ticketportal.cz/event/AGEL-Open-2022

Program turnaje: https://www.wtatennis.com/tournament/2025/ostrava/2022/order-of-play