„Bylo to skvělé," svěřila se po výhře ostravská univerzálka Magdalena Zedníková. „Až na drobný výpadek ve třetím setu jsme měli celý zápas pod kontrolou," byl spokojený s koncentrací a nasazením týmu Zdeněk Pommer, kouč Ostravy a české reprezentace.

Bronzové medailistky z české extraligy předčily chorvatské vicemistryně ve všech činnostech. Největší rozdíl byl v obraně na síti: Ostrava na bloku bodovala dvanáctkrát, hosté jen pětkrát. A stejně jako v prvním utkání byla úspěšnější i na podání. V Poreči vyhrála na esa 12:5, když šest bodů tehdy zvládla sama nahrávačka Kateřina Valková. Ve středu to bylo 8:5 pro domácí a tentokrát se pětkrát blýskla nahrávačka Kamila Součková.

Šlo mezi nimi o souboj? „Na to jsem vůbec nemyslela," řekla Součková, která v odvetě nastoupila v základní sestavě. „Servis je věc, která mi celkem jde. Obzvlášť s pro nás novými míči mikasa je opravdu nepříjemný, protože létají úplně jinak než naše česká gala. Takže to stačí tam poslat a je to," smála se Součková, která k vítězství přispěla ještě pěti body na bloku a jedním z útoku.

Ve 2. kole Challenge Cupu narazí Ostrava na KP Brno. „Chtěli jsme se podívat někam dál, bohužel los dopadl takhle, tak se na to musíme připravit. Bude to druhá česká extraliga, kterou bychom strašně rády vyhrály a postoupily," přiblížila univerzálka Zedníková další cíl týmu, jehož soupeřem ve 3. kole by v případě úspěchu mohl být ruský Krasnojarsk.

Challenge Cup – odveta 1. kola:

TJ Ostrava – OK Poreč 3:0 (17, 10, 21). Rozhodčí: Rydland (Nor. ) a Nestěrenko kirill (Rus.), čas: 74 min., diváci: 300. První zápas 3:0, postupuje Ostrava.
Ostrava: Faltínová 9, Zemanová 5, Zedníková 7, P. Kojdová 8, Nachmilnerová 9, Součková 11, libero Červenková - Diatková 1, Valková, Toufarová 1, Čuboňová 2, Kvapilová 2. Trenér: Pommer. Nejvíc bodů Poreče: Jozič a Čorič po 6, Fabris 5.

Další utkání:
Post Vídeň – KP Brno 1:3 (26, -21, -16, -23), první zápas 0:3, postoupilo Brno.