Samozřejmě však v koutku duše myslí i na víc. „Je jasné, že chci přivézt medaili, a jako každý správný sportovec bych nejraději získal tu nejcennější," říkal na posledním „předmistrovském" tréninku, který absolvoval v domácím hale na Dubině s mladými vítkovickými nadějemi, ostravský útočník a jeden z nejproduktivnějších hráčů extraligy Martin Tokoš.

Nejen jeho, ale i další dva hráče Vítkovic Patrika Suchánka a Petra Kološe čeká světová premiéra. „Bude to pro mě určitě něco jiného než juniorská či akademická mistrovství a troufám si říct, že to bude asi o nějaké dva levely výš než přípravné turnaje. Ale rozhodně se toho nebojím, spíš se na mistrovství hodně těším," podotkl den před odjezdem do Švýcarska čerstvě dvaadvacetiletý Patrik Suchánek, mladší z dvojice vítkovických reprezentačních beků.

Ve čtyřčlenné základní skupině čeká na český tým postupně Japonsko, USA a Lotyšsko, které by mělo podle papírových předpokladů doprovodit výběr kouče Tomáše Trnavského do play off. „Proti Japoncům jsem hrál na akademickém MS a nebyli nic extra a Američani, s nimiž jsem se sice ještě nikdy nepotkal, zatím taky žádnou díru do světa neudělali," poznamenal Patrik Suchánek. „Pokud se to vyvrbí tak, jak má, pak bychom ve čtvrtfinále měli narazit na jednoho z dvojice Německo Rusko, což už bude vyhecovaný souboj. A když nám i on vyjde, pak se nám asi v cestě do velkého finále postaví Švédové. Seveřany jsme sice ještě nikdy neporazili, ale snad by nám to tentokrát mohlo vyjít. Třeba se konečně kousneme," doplnil klubového parťáka rovněž dvaadvacetiletý Martin Tokoš.

Se čtveřicí reprezentantů se v hale na Dubině stylově tréninkem rozloučili elévové 1. SC WOOW Vítkovice.

Ovšem v první řadě musí Češi zvládnout první čtyři duely. „Hlavně bychom neměli především ve skupinových zápasech připustit žádné zbytečné drama," zdůraznil Patrik Suchánek a doplnil: „Je to všechno jen a jen o hlavě každého z nás. Nic víc a nic míň bych v tom nehledal."

Český národní tým, který v Bernu a Curychu bude obhajovat pracně vybojovanou pozici jednoho z favoritů turnaje, letos podporuje i herec David Novotný, jedna z hlavních postav nesmírně oblíbeného seriálu Okresní přebor, který je přijel pozdravit už na poslední kemp do Bystřice nad Pernštejnem.

„V první řadě to pro nás bylo hodně velké a velmi milé překvapení. A navíc ‚Jarda Kužel' je fakt vtipný borec, který nám dodal ještě více pohody. A pro mě osobně velkého fandu Okresního přeboru, který má skouknuté všechny díly , to bylo ještě o to příjemnější se s takovým milým pánem potkat," culil se Martin Tokoš, který si společně sse vými dvěma parťáky z vítkovické kabiny doplněné o Lukáše Řezaninu, jenž bude na mistrovství světa reprezentovat Slovensko, užil poslední chvíle před odjezdem s mladými nadějemi Vítkovic, od nichž česká parta dostala pro štěstí plyšového lvíčka a podepsaný plakát se vzkazem: Češi, do toho!

Se čtveřicí reprezentantů se v hale na Dubině stylově tréninkem rozloučili elévové 1. SC WOOW Vítkovice.

„Moc hezké rozloučení nám v klubu nachystali. A i pro děti to bylo určitě něco jiného než normální trénink. Přece jen se aspoň mohly s náma ještě blíž seznámit, snad je to může posunout ještě kousek dál a třeba, jestli ve Švýcarsku něco uhrajem, na to budou mít jen ty nejlepší vzpomínky," dodal za všechny vítkovické reprezentanty Patrik Suchánek.

Otisk vicemistrovského klubu 1. SC WOOW Víkovice bude na letošním mistrovství světa ale ještě větší. Ve výběru trenéra Tomáše Trnavského jsou totiž i další bývalí hráči týmu Radomíra Mrázka Tomáš Sladký, momentálně hrající ve finském KooVee, Jan Jelínek (Nokian KRP, Finsko) a Milan Tomašík (Dalen IBK, Švédsko).