Ke splnění cíle, kterým je účast mezi nejlepší osmičkou týmů, potřebují ještě jednou vyhrát. Rozhodnout mohou už zítra v hale soupeře, kde série na dvě vítězství pokračuje. Případný rozhodující třetí duel by se hrál v Ostravě v sobotu.

„Soupeř nás přehrál hlavně servisem,“ přiznal kouč hostů Přemysl Obdržálek a dodal, že o vývoji duelu rozhodla koncovka úvodní sady. „Ostrava je favorit, ale kdybychom ji vyhráli, určitě by se nám pak hrálo lépe,“ vysvětlil trenér Zlína.

„Tahle koncovka pro nás byla důležitá z psychického hlediska, v základní části jsme se Zlínem prohráli oba zápasy. Vyhraný první set nás nakopl a druhý jsme zvládli servisem,“ potvrdil Mateusz Biernat, nahrávač VK Ostrava.

S tím souhlasil i jeho trenér. „V utkání jsme zkazili patnáct podání a dali třináct es, to je slušný poměr,“ usmál se nad statistikou Jan Václavík. Hosté nezvládli třináct servisů a přímo bodovali pětkrát. „Většinu zápasu jsme byli lepší tým, drželi jsme se i na přihrávce a měli také dobrou obranu,“ doplnil kouč Ostravy.

EXTRALIGA VOLEJBALISTŮ - První zápas předkola play-off:

VK Ostrava - Fatra Zlín 3:1 (24, 17, -19, 18). Rozhodčí: Gall a Z. Grabovský, čas: 101 min. Stav série: 1:0.
Ostrava: David 7, Biernat 5, Janků 17, Kotas 8, Šoltys 16, Vašina 4, libero Sobczak. Trenér: Václavík.
Zlín: Navláčil 7, Truong 1, Vašíček 9, Čechmánek 11, Kolář 10, Čech 17, libera Motyčka a Bláha - Adamec, Šulc, Varous. Trenér: Obdržálek.

Další zápas: Ústí nad Labem - ČZU Praha 3:1 (22, -22, 16, 22). Stav série: 1:0.