„Podařilo se nám získat výjimku ministerstva zdravotnictví, proto můžeme na centrálním kurtu přivítat omezené množství fanoušků,“ podělil se o dobrou zprávu Marek Pakosta, předseda Českého volejbalového svazu.

Podmínkou bude negativní test na covid-19, který nesmí být starší než 48 hodin, průkaz o očkování nebo doklad o prodělané nemoci. Při vstupu do areálu budou pořadatelé navíc všem měřit teplotu.

Zlatá tretra, atletický mítink kategorie Continental Tour - Gold, 19. května 2021 v Ostravě. Sha'Carri Richardson (USA), 200 m ženy.
OBRAZEM: 60. ročník Zlaté tretry opět nabídl plejádu hvězd světové atletiky

„Fanoušci musí na tribunách sedět ob jedno místo, což nebude tak složité. Zásadní ale bude rozdělit areál tak, aby se diváci nedostali do kontaktu se samotnými hráči a hráčkami,“ doplnil ředitel turnaje Martin Duka.

Na loňský turnaj J&T Banka Ostrava Beach Open, který zrušil koronavir, bylo prodáno téměř tisíc vstupenek. „Díky ministerské výjimce jim můžeme vyjít vstříc a nabízíme zvýhodněné jednodenní lístky. Zbylé vstupenky pak půjdou do volného internetového prodeje,“ popsal aktuální vývoj situace předseda svazu Marek Pakosta.

Lístky se v síti Ticketportal začnou prodávat v pondělí 24. května od 12 hodin. Na kvalifikaci (2. června) stojí 100 korun, za zápasy v hlavní soutěži (3. a 4. června) zaplatí zájemci každý den 200 korun, víkendové play-off a zápasy o umístění vyjdou v sobotu i v neděli na 400 korun. Utkání od čtvrtka 3. června až do nedělních finále bude navíc vysílat Česká televize na programech ČT sport, ČT 2 a HbbTV.

Libero Adéla Chevalierová (vpravo).
Změny v TJ Ostrava: Nečasová se vrací do Dukly, Chevalierová bude Šelmou

„Plážový volejbal se tak ocitne v prestižní společnosti tenisového French Open nebo hokejového světového šampionátu, kam nepochybně patří, protože jde o vyvrcholení olympijské kvalifikace před hrami v Tokiu,“ připomenul Marek Tesař z pořádající agentury Raul, že všechny tři akce se konají ve stejném termínu. Pod vysokými pecemi v Ostravě, kde v současné době vznikají pískové kurty, mají hráči a hráčky poslední možnost získat potřebné body pro start na červencovém turnaji pod pěti kruhy v Japonsku.