Vítkovice ovládly dlouhodobou soutěž při shodě bodů s druhým Chodovem a třetím Herbadentem SJM Praha 11 díky nejlepší bilanci ve vzájemných zápasech. I z nich měla celá trojice shodný počet bodů a rozhodovalo skóre. Povedlo se jim to podruhé v historii, když kralovaly také v ročníku 1998/99. Nyní ukončily nadvládu Herbadentu, který dlouhodobou část vyhrál devětkrát za sebou.

"Vybrali jsme si Ostravu, protože jsme neměli žádný důvod vybrat si někoho jiného. Osobně můžu říct, že očekávám hodně zajímavou sérii," řekl trenér Vítkovic Jiří Velecký webu Českého florbalu.

"Očekávaná volba prakticky od chvíle, kdy jsme věděli, že Vítkovice budou vybírat jako první a my věděli, že se dostaneme do play-off. Radši bychom hráli např. s Chodovem, ale bohužel nejsme v pozici, abychom si mohli vybírat. Loni jsme sbírali zkušenosti a nyní jsem v očekávání, zda se nám je letos podaří zúročit. Pro tenhle mladý tým je to pořád hlavně velká škola, ale přesto doufám, že ze série odejdeme důstojněji než minulý rok," uvedl kouč FBC Jakub Robenek.

Chodov raději volil sérii mimo vlastní město. "Na čtvrtfinále jsme chtěly vycestovat z Prahy, proto jsme si vybraly Brno. Jde o soupeře v aktuálně velmi dobré formě, neboť hraje dobrý kombinační florbal. Věříme, že vzájemné zápasy mohou být přínosem pro oba týmy," řekla trenérka Chodova Michaela Marešová.

I Herbadent věří, že souboj s Elite bude dobrým testem. "Byla to naše prioritní volba, protože je to jeden z nejlepších soupeřů, ze kterých jsme si mohly vybrat. Myslím si, že nás dostatečně prověří a osobně věřím v kvalitní sérii," uvedla trenérka Markéta Šteglová.

Vítkovice si to rozdají ve čtvrtfinále s mistrem

Florbalisté Chodova si po triumfu v základní části superligy vybrali za čtvrtfinálového soupeře pražského soka Spartu, která skončila v tabulce sedmá. Druhá Mladá Boleslav si zvolila osmé Otrokovice a třetí Bulldogs Brno si vybrali šestý tým tabulky Bohemians. Mistrovské Střešovice ze čtvrtého místa půjdou do boje o semifinále proti pátým Vítkovicím.

"S volbou jsme počítali, jsem optimista, věřím, že Tatran porazíme. Do čtvrtfinále jdeme s pokorou, poslední souboj nepočítáme, protože víme, proč jsme prohráli, co jsme udělali za chyby. Na sérii se pečlivě připravíme, musíme si pokrýt jejich smrtící brejkové situace, být aktivní na míčku a nedělat individuální chyby. Těšíme se na atraktivní zápasy jak pro nás, tak i pro fanoušky," řekl trenér Jan Vavrečka.

Chodov rozhodl o svém premiérovém vítězství v dlouhodobé části už před týdnem, kdy deklasoval druhou Mladou Boleslav. Po dnešním vítězství na hřišti Královských Vinohrad 14:2 pak volil soupeře v play off. "Měli jsme debatu v okruhu zkušených hráčů. Probírali jsme vše, od brankářů až po vzdálenost k cestování, a Sparta nám vyšla jako nejpřijatelnější soupeř k tomu, abychom se dostali do semifinále," řekl trenér Chodova David Podhráský webu Českého florbalu.

Mladá Boleslav také měla už týden jasno, že bude vybírat po Chodovu jako druhá. "Založili jsme své rozhodnutí na tom, že jsme v sezoně dokázali Otrokovice dvakrát porazit. Těšíme se na specifickou atmosféru do Otrokovic," uvedl kouč Mladé Boleslavi Jan Pazdera.

Právo volby mělo i třetí Brno. "Respektujeme pořadí týmů po základní části. Jako třetí tým jsme si tudíž zvolili Bohemians, kteří skončili šestí. Kdybychom skončili čtvrtí, tak volíme pátý tým. Je nám jedno, s kým budeme hrát," prohlásil trenér Bulldogs Jan Kadlec.