Ani déšť nedokázal nic ubrat na dramatičnosti souboje soupeřů, kteří shodou okolností proti sobě nastoupí i v sobotu v krajském přeboru. „Tohle je zvláštní, ale ne neobvyklý paradox. Samozřejmě si vítězství v pohárovém finále ceníme, ale upřímně ještě více myslíme na výhru v sobotu v Heřmanicích v krajském přeboru," poznamenal spokojený trenér Petřkovic Filip Smékal.

Do pohárového finále vstoupila lépe petřkovická Odra, která zásluhou dalekonosné rány Dušana Kašického po rozehraném přímém kopu a zaváhání Jana Šráčka v brance Heřmanic šla do vedení už po necelých šesti minutách utkání. „Tenhle gól jsme bohužel soupeři darovali a dost nás srazil," utrousil Jaroslav Mlčoch, kouč Heřmanic.

Jeho svěřenci, kteří se na finálový duel chystali nesmírně důkladně, se dokázali oklepat až po polovině úvodní části zápasu, ale na Sittkovu pohotovou ránu dokázal brankář Otoupalík zareagovat.

Petřkovickému gólmanovi se však, podobně jako jeho kolegovi na opačné straně hřiště, nevyhnula i kvůli podmáčenému trávníku minela. Jen malou chvíli před koncem mu vypadl z rukou centr a ve snaze zpacifikovat míč fauloval dobíhajícího Ondřeje Strojka, čímž nabídl šanci Martinu Šebkovi, který ze značky pokutového kopu zachoval chladnou hlavu. „I tenhle gól potvrdil, že tohle finále bylo nesmírně těžké. Kluky však ani gól do šatny nijak zvlášť nepoznamenal, což mě těší, i když rozhodně nemůžeme říct, že bychom Heřmanice po poločase přejeli," doplnil Filip Smékal.

Nakonec se však přece jen radovali fotbalisté z Petřkovic, kterým zajistil vítězství po rohovém kopu z hranice šestnáctky pohotově střílející Adam Hubeňák. Jeho ránu zřejmě ještě někdo před heřmanickou brankou tečoval, to však nic nemění na tom, že jeho branka byla nakonec vítězná. „Tohle vítězství může položit základ petřkovickému vítěznému doublu, což se v jakékoliv soutěži cení. A kdoví, jak to bude vypadat ještě v krajské části poháru, kde bychom určitě také rádi uspěli," dodal Roman Hulva, asistent petřkovického trenéra, který má pod Landekem hlavně na starosti přípravu gólmanů.

Odra Petřkovice - Heřmanice Slezská 2:1 (1:1)

Branky: 6. Kašický, 66. Hubeňák 45. Šebek z pen. Rozhodčí: M. Němec - Novák, Jurček. ŽK: Cesnek, Vyležík, Kašický, Otoupalík, Polášek, Wozniak, Staněk - Mensah, Kelnar. Diváci: 250.

Petřkovice: Otoupalík - Darda, Wozniak, Staněk, Kašický (46. Polášek) Hubeňák, Cesnek (46. Václavík), Levčík, Ogon (72. Čepura), Vyležík - Maceček. Trenér: Smékal.

Heřmanice: Šráček - Kelnar, Koval, Šimáček, Dominik - Mlčoch (80. Mančař) Wilk (73. Valouch), Sittek, Strojek, Schwarz (84. Herák) Šebek (89. Fiedor), Mensah (55. Varkoček). Trenér: Jaroslav Mlčoch.