Takovou náladu a výsledky házenkářský celek DHC Sokol Poruba dlouho nepamatuje. Svěřenkyně trenéra Jana Beňadika neprožívají ideální sezonu, ve které zatím nezvládají klíčové zápasy.

Poruba vypadla s tureckým Izmirem v osmifinále Challenge Cupu, kdy prohospodařila v odvetě šestibrankový náskok z domácího prostředí (28:22, 23:17). A neuspěla ani ve finále Českého poháru, kde v domácím prostředí vysoko prohrála s Mostem (19:27). „Pořád je před námi ale ještě boj o českého mistra. Jedná se o play-off, kdy se začíná od nuly. Musíme se semknout a zabojovat," říká bojovným hlasem kapitánka týmu Leona Šviráková.

Její celek se musí doopravdy rychle z posledních nevýrazných výkonů v Interlize oklepat. Poruba už jistě skončí v soutěži čtvrtá, když kromě pěti porážek v sezoně navíc pětkrát remizovala. „Bodů jsme v této sezoně poztrácely doopravdy hodně. A to nejen v zápasech venku, ale také doma," uznala Šviráková, která byla hodně rozladěná z výkonu Poruby v posledním domácím střetnutí se Šaľou (19:22). „Musíme si sednout a prostě si to rozebrat. Takhle hrát nemůžeme," řekla důrazně Šviráková.

Pro špatný výkon neměla omluvu. „Ten zápas jsme prostě měly jednoznačně vyhrát. A to i přesto, že nám nevyšel vstup do utkání, kdy naopak soupeř dával vcelku jednoduché branky. I když jsme prohrávaly v poločase o tři branky, nebyly jsme horší," mínila Šviráková.

Problém Poruby je na první pohled zřejmý špatná koncovka. „V obraně hrajeme vcelku v pohodě, ale v útoku se doopravdy trápíme. Bylo to vidět i proti Šaľe, kdy jsme se ve druhém poločase dostaly na chvíli do vedení, ale pak zase začaly zahazovat jednu šanci za druhou. I tento zápas rozhodl náš bezradný útok."

Tým zatím v této sezoně nedokáže odehrát vyrovnaně celých šedesát minut. „My jsme třeba daly v oslabení dva góly a měly Šaľu, jak se říká, na lopatě. Nepodařilo se nám to ale zlomit." Potvrdila, že tým už vyhlíží play-off. „Musíme se odrazit od pozitivních věcí, které v naší hře jsou. A hlavně zlepšit střelbu, bez ní nemůže pomýšlet na výhry," zopakovala Šviráková. To, že její celek neobhájil zisk bronzové medaile v Interlize, bere jako velké zklamání. „Prohrály jsme si to ale samy už v průběhu sezony."