Házenkářky DHC Sokol Poruba ve svém posledním interligovém utkání v roce 2014 vyhrály 32:19 (17:11) v Písku a připsaly si do tabulky páté vítězství.

Pět dní po postupu do osmifinále Challenge Cupu čekal na ostravské házenkářky další zápas, ve kterém musely potvrdil role papírových favoritek. „Už předem jsme věděli, že to bude opět zápas hlavně o nás. Tedy přístupu a nasazení. Jsem rád, že k tomu holky přistoupily se vší vážností a zápas jsme zvládli. Poučili jsme se i z pohárového klání s portugalským Juve Lis, kdy nám vstup do jednoho utkání nevyšel. Podobných výpadků se musíme vyvarovat, protože často rozhodují nejen zápasy, ale také celkové výsledky v sezoně," uvedl kouč Poruby Jan Beňadik.

Pro zápas zvolil speciální motivační proslov. „Holkám jsem řekl, že tenhle zápas beru jako finále naší půlroční práce. Zdůraznil jsem, že by byla velká škoda, pokud bychom si závěr pokazili. Holky podaly celých šedesát minut koncentrovaný výkon a měly zápas pod kontrolou," potěšilo Beňadika.

S první polovinou sezony je spokojený. „A to hlavně proto, že jsme v létě tým opět omladili, což se na výsledcích nijak výrazněji neprojevilo. Z týmu je cítit obrovská chuť se zlepšovat a je nutno holky pochválit, jak se za těch šest měsíců zlepšily. Ostatně výsledky hovoří za vše," poznamenal Beňadik.

Cení si hlavně domácí výhry nad pražskou Slavií i remízy s Michalovcemi. „A to se nám povedlo uhrát s mladým pracovitým týmem bez výrazně zkušených hráček. Vše se ale odvíjí od naší výborné obrany, které hodně pomáhají i gólmanky. V lize jsme dostali nejméně branek, což je skvělá vizitka," pokračoval Beňadik, který v Porubě působí už třetím rokem. Kdo zná jeho metody, tak ví, že tým na vavřínech neusne. „Nesmí! Ale od toho jsme tady my trenéři, abychom to, jak se někdy říká, pohlídali. My ale víme i o našich rezervách, je před námi stále hodně práce, na kterou se ale všichni těšíme. Máme vytvořeny výborné podmínky, ve kterých se skvěle pracuje. To žene celý klub hodně dopředu," zdůraznil Beňadik, který už vyhlíží úterní los osmifinále Challenge Cupu. „Nechám se překvapit, žádného vysněného soupeře nemám," dodal kouč Jan Beňadik.

Sokol Písek - DHC Sokol Poruba 19:32 (11:17)

Branky Poruby: Kostelná 10, Bělohoubková 4, Marčíková 4, Šviráková 3, Minarčíková 3, Rechtorisová 2, Adámková 2, Varmužová 2, Chovancová 1, Mýlková 1.

Poruba v Interlize

1. kolo: Poruba - Slavia 25:24 (14:13).

3. kolo: Poruba - Partizánske 30:24 (16:13).

4. kolo: Veselí - Poruba 27:19 (12:9).

5. kolo: Poruba - Michalovce 22:22 (8:10).

6. kolo: Poruba - Bratislava 45:11 (24:4).

7. kolo: Šaľa - Poruba 31:26 (16:14).

8. kolo: Poruba - Zlín 22:16 (15:7).

9. kolo: Písek - Poruba 19:32 (11:17).