Domácí o svém triumfu rozhodly na přelomu poločasů. Na přestávku šly s náskokem pěti branek, který po změně stran ještě lehce navýšily. Nakonec došly k šestibrankovému vítězství. "Nebylo to úplně jednoduché. Musely jsme trochu alternovat v obraně, kde nám chyběla Eva Minarčíková, která je lídrem a diriguje hru okolo. Proto bylo důležité hráčky usměrňovat," prozradil kouč Peter Olšavský, který zejména v prvním poločase směroval k hráčkám na ploše řadu pokynů.

Kromě Minarčíkové musel oželet účast také druhé svěřenkyně, která se trápila s nemocí - Sylvií Poláškovou. I díky tomu dostala na ploše více prostoru, než se čekalo, nová posila Ostravanek Veronika Andrýsková, která přišla právě ze Zlína a svému bývalému klubu nasázela čtyři branky.

Házená, DHC Sokol Poruba vs. Bánovce n.B., 3. února 2018 v Ostravě.
Házenkářky Poruby bojovaly a byly v Mostě blízko úspěchu, nakonec jsou bez bodů
Házená, DHC Sokol Poruba vs. Bánovce n.B., 3. února 2018 v Ostravě.
Poruba porazila Bánovce a vyhrála potřetí za sebou

"Trochu to haprovalo, ale těší mě, že děvčata, která dostala více šancí, se to toho zhostila poměrně dobře. Nechci je ale jen chválit, určitě tam byly chyby a na ty je nutné upozorňovat," dodal Olšavský.

S kolegou Alešem Chrastinou byl však spokojený. "Myslím si, že jsme byli bojovnější minimálně v obraně, naše bojovnost tu zlínskou převyšovala. Z čeho se ale musíme poučit a vyvarovat v příštích utkáních, je velké množství technických chyb, které jsme dnes udělali. U mladých se to dá očekávat, ale dělaly je i ty zkušenější a v dalších zápasech nás mohou mrzet," upozornil Chrastina.

Na opačné straně panovalo pochopitelné zklamání. Zvlášť když šlo o osmou zlínskou prohru v řadě. "Opět jsme to nezvládli, i když jsme se na zápas celý týden chystali a Porubě vypadly dvě hráčky. Nedokážeme jít - a teď to řeknu narovinu - po hubě do každého souboje v obraně i útoku. Dneska navíc u nás byly slabé brankářky, udělali jsme moc technických chyb. Doufal jsem, že Porubu potrápíme víc, spíše se ale trápíme my sami," řekl hostující kouč Martin Spuchlák.

DHC Sokol Poruba - HC Zlín 27:21 (14:9)
Branky: Revajová 6/1, Maiwaelderová 5, Andrýsková 4, Desortová 3, Sekulová 3, Rechtorisová 3, Miháčová 1, Konečná 1, Varmužová 1 - Očadlíková 5, Vlková 3, Kříčková 3, Hradilová 2/2, Ševčíková 2, Nygrýnová 2, Vyoralová 2/2, Kolářová 1, Baumbachová 1. Rozhodčí: Hanák, Pavlíček. Sedmičky: 1/1:5/4. Vyloučení: Maiwaelderová, Desortová - Kolářová 2, Nygrýnová. ŽK: 2:3. Diváci: 97.

Zápas 17. kola první fotbalové ligy mezi FC Baník Ostrava a 1. FC Slovácko, 17. února 2018 v Ostravě. (vlevo) Dyjan Carlos De Azevedo.
Slovácko si odvezlo z Ostravy všechny body
Karel Ligocki na Olympijském festivalu v Ostravě
Osobitý bruslař Olympijského festivalu v Ostravě se jmenuje Karel Ligocki