V plné přípravě je také 12. ročník mezinárodního turnaje mužů Prosperita Open 2015, který se tradičně uskuteční 25. dubna až 3. května v areálu SC Ostrava v Komenského sadech.

Tomáš OstarekLetos bude mít turnaj, který v minulosti vyhráli třeba Janko Tipsarevič (2004), Lukáš Rosol (2010) či Jiří Veselý (2013), dotaci 50 tisíc dolarů. To je o polovinu méně než v posledních dvou letech.

Manažer Prosperita Open 2015 Tomáš Ostarek potvrdil, že podle přihlášených hráčů turnaj sportovně nijak neutrpí.

„Sami jsme byli zvědaví, jak se to na přihláškách projeví. Ale naše obavy byly zbytečné, fanoušci se mohou těšit na stejně silné obsazení jako v minulých letech. Prvním nasazeným by podle všeho měl být Brit James Ward, který v minulosti porazil Američana Isnera a patří mu 107. pozice v žebříku ATP," uvedl Ostarek.

Tenisové hvězdy v Ostravě

Daviscupový reprezentant Velké Británie nebude jedinou zahraniční hvězdou, která se v Ostravě představí.

„Fanoušci si hodně oblíbili třeba Miloše Mečíře mladšího, který zase přijede. Hodně si ale tradičně slibujeme také od českých hráčů, jejichž zápasy jsou vždy velmi atraktivní. Jsme rádi, že můžeme potvrdit účast dvou daviscupových reprezentantů, Adama Pavláska a Honzy Metrla," řekl Ostarek.

Sám je zvědavý, jak se na turnaji projeví skutečnost, že se ve stejné době bude konat v Ostravě světový šampionát v ledním hokeji. „Třeba se k nám do tenisového areálu přijdou podívat i hokejoví fanoušci," usmál se Ostarek.

Pořadatelé pro hráče připravili během týdne bohatý doprovodný program. „Kromě testovacích jízd s automobily Peugeot je čeká třeba tradiční hráčská party v Casinu Bonver," dodal Ostarek.