Jedničkou podniku s dotací 75 tisíc dolarů bude belgický reprezentant Ruben Bemelmans (109. hráč žebříčku ATP). Z českých hráčů se představí členové daviscupového výběru Adam Pavlásek (218.) a Lukáš Rosol (258.).

Hlavní soutěž začne v pondělí, finále je na programu v neděli 6. května od 14 hodin. „Doufáme, že vyjde počasí. Loni byly jeden den jen čtyři stupně a ještě sněžilo. Předpověď naštěstí vypadá dobře,“ řekl ředitel turnaje Václav Roubíček.

„Turnaj bude mít opět svou kvalitu. Třeba jednička Bemelmans loni byl ve finále Davis Cupu proti Francii. Přijede taky Ukrajinec Stachovskij, který v roce 2013 porazil ve Wimbledonu Federera a byl třicátý na světě,“ zdůraznil Roubíček.

Chybět nebudou ani Češi včetně daviscupových reprezentantů Adama Pavláska a Lukáše Rosola.

„Sice se jim teď nedaří, jsou až ve třetí stovce, ale třeba se tady zase nastartují a poletí nahoru. V minulosti se jim to podařilo. A nejen jim dvěma,“ dodal Roubíček.

Denní vstupné činí 40 korun, týdenní vyjde na 150 korun. Hlavní soutěž začne v pondělí, finále je na programu v neděli 6. května. Vítěz obdrží šek na 9200 eur (asi 235 tisíc korun).

„Třeba to zase vyhraje Čech, uvidíme. Určitě bych někomu z nich přál. Naposledy to dokázal v roce 2013 Jirka Veselý,“ uzavřel Václav Roubíček.

NEZTRÁCÍ VÍRU. Navzdory sobotní nešťastné porážce v Olomouci burcuje kouč Baníku Ostrava Bohumil Páník tým i fanoušky před ostrým střetem s pražskou Spartou.
Válku jsme rozhodně ještě neprohráli, vzkázal trenér Baníku
TJ Ostrava - Sokol Frýdek-Místek 3:1
Ostrava má medaili! Bronzový mečbol proměnila Helena Kojdová