„Celý zápas jsme hráli koncentrovaně, byli jsme lepší v útoku i na servisu," pochválil domácí kouč Zdeněk Pommer svůj tým za předvedený výkon. Jeho svěřenkyně přímo z podání bodovaly sedmkrát, hosté pouze jednou.

„Do stavu 4:8 v prvním setu jsme udělali čtyři nevynucené chyby, což je na začátek utkání hodně. Ostravu jsme rozehráli a ta nás pak přehrála ve všech činnostech, my se naopak úplně rozsypali, holky si přestaly věřit," neskrýval zklamání Leopold Tůma, trenér Frýdku-Místku, nad jednoznačným průběhem derby.

„Nechápu, že hráčky neprodaly to, co umí a dělají na tréninku. Nenašla se ani jedna, která by to dnes vzala na sebe a mančaft potáhla, na hřišti to bylo takové chaotické. Každý zápas je ale jiný a já doufám, že v neděli budeme důstojnějším soupeřem. Horší to už z naší strany ani nemůže být," přál si Tůma, aby se o výsledku rozhodovalo až v koncovkách setů.

„Je to play-off a zítra se začíná znovu, takže nesmíme usnout na vavřínech, ale jít si za svým a na náš dobrý výkon navázat. Dnes jsme v některých fázích nebyli důrazní v obraně a to chceme zlepšit," viděl také trenér Ostravy rezervy u svého týmu. Do Frýdku-Místku se série přesune ve středu 5. dubna.

Extraliga volejbalistek - první zápas čtvrtfinále play-off:

TJ Ostrava - Sokol Frýdek-Místek 3:0 (11, 18, 19). Rozhodčí: Trumpeš a Bohačík, čas: 73 min., diváci: 240. Stav série: 1:0.
Ostrava: Valková 4, Zedníková 9, Zemanová 8, Toufarová 7, P. Kojdová 16, Nachmilnerová 4, libero Červenková - Čuboňová. Trenér: Pommer.
Frýdek-Místek: Holišová 4, Mitrega 5, Uhrová, Pavelková 5, Jurčíková 4, Kukučová 9, libero Radivojevičová - Kavková 2, I. Vašinová, K. Vašinová, Teperová. Trenér: Tůma.

Další zápasy: Prostějov - Přerov 3:0 (17, 11, 17), Olomouc - Šternberk 3:0 (15, 15, 13), Olymp Praha - KP Brno 3:1 (29, 16, -20, 20).