Po smolné porážce si pořádně spravili chuť. Futsalisté KFV Roub Vítkovice smetli ve 14. kole II. ligy doposud třetí Šumperk výsledkem 8:0, v tabulce ho přeskočili a jen dva body jim chybí na městského rivala VŠB-TU Ostrava.

Vysokoškoláci selhali v koncovce

Aktuálně druzí vysokoškoláci totiž doma překvapivě podlehli Jeseníku 1:5. Ovšem žádnou ztrátu v boji o první příčku nenabrali, v Chocni prohrál i Třinec.

„Nějak nám to v roce 2014 prozatím neklape. V poli to není úplně špatné, ale stále selháváme v koncovce," uvedl Karel Murin, jeden z trenérů VŠB-TU Ostrava.

„Proti Jeseníku jsme doplatili i na to, že jsme soupeři umožnili v úvodu obou poločasů vstřelit branky. Na ně jsme sice zareagovali kontaktním gólem Filipa Tomáška, ovšem v power-play, kterou jsme zkusili hrát už pět minut před koncem, jsme inkasovali další branky," doplnil Karel Murin, který má týden na to, aby připravil tým na možná klíčový zápas sezony.

V něm se v pátek 14. února futsalisté VŠB-TU Ostrava utkají ve Smilovicích s Likopem Třinec. Utkání se rozehraje přesně ve 20 hodin.

3:0 po jedenácti minutách

A teď už zpět k Vítkovicím, které základy sedmého sezonního vítězství začaly stavět proti naprosto neškodnému Šumperku hned v úvodu zápasu. V hale Dubina totiž už po necelých jedenácti minutách svítil na ukazateli skóre stav 3:0, když postupně branku gólmana hostí Šuka trefili Jaroš, Bílek a Kováčik.

A Ostravané se ani v dalším průběhu nenechali narůstajícím brankovým rozdílem ukolébat a s chutí soupeři zasazovali další a další údery. Nakonec se zastavili na výsledku 8:0.

„Bylo to pohodové utkání, proti oslabenému a prakticky úplně vyčpělému si kluci zahráli s chutí a v naprostém klidu si dokráčeli pro tři body," poznamenal po konci pátečního duelu trenér Vítkovic Pavel Němec.

Doma proti Vyškovu

„Je fajn, že takový zápas přišel, moc jsme ho potřebovali, abychom si mohli v praxi vyzkoušet svou hru, ve které se sice i přes množství povedených akcí logicky i tak vyskytují chyby, ale ty nás tentokrát nijak nestresovaly. Navíc si musíme uvědomit, že když chceme Vítkovice krůček po krůčku posouvat výš, měli bychom počítat s tím, že i chyby k tomu procesu zkrátka patří," dodal po dlouhé době skutečně spokojený kouč.

Vítkovice budou hrát doma i v příštím kole, v pátek 14. února přivítají na Dubině od 20.15 hodin Vyškov, který ostravskému nováčkovi druholigové soutěže uštědřil na podzim vůbec první porážku v sezoně.

„Kluci možná po poslední výhře už i trochu sní o vyšších příčkách v tabulce, než na kterých jsou teď, ale s Vyškovem se budou určitě muset mít na pozoru. Nejen proto, že nás tihle kluci v první polovině soutěže porazili, ale navíc i kvůli tomu, že Amor patří mezi vůbec nejútočnější celky v soutěži," zdůraznil předseda KFV Roub Vítkovice Zdeněk Tomčal.

KFV Roub Vítkovice – 1. FC Delta Real Šumperk 8:0 (4:0)

Branky a nahrávky: 4. Jaroš, 8. Bílek (Vojtek), 11. Kováčik (Cviertna), 16. Cviertna, 23. Polášek (Vojtek), 23. Kováčik (Vojtek), 37. Gaži (Kašpar), 39. Bláha (Jaroš)

Sestava Vítkovic: Michalík – Bláha, Polášek, Bílek, Jaroš – Cviertna (21. Kašpar), Nebor, Kováčik, Vojtek (26. Gaži).

Výsledky II. futsalové ligy, skupina Východ, 14. kolo:

KFV Roub Vítkovice – 1. FC Delta Real Šumperk 8:0 (branky Vítkovic: Kováčik 2, Jaroš, Bílek, Cviertna, Polášek, Gaži, Bláha),

VŠB-TU Ostrava – AC Jeseník 1:5 (branka Ostravy: Tomášek),

Vyškov – Volfířov 10:6,

Pardubice – Líšeň Brno 2:2,

Choceň – Třinec 4:3.

Průběžné pořadí:

1. Likop Třinec 28,

2. VŠB-TU Ostrava 28,

3. KFV Roub Vítkovice 26,

4. Amor Vyškov 24, 5. 1. FC Delta Real Šumperk 23, 6. Gillotina Choceň 18, 7. AC Jeseník, 8. SK Líšeň Brno 14, 9. FK Volfířov 12, 10. Torf Pardubice 7.