Ostravský tým vyhrál základní část extraligy, ale v nadstavbě skončil třetí a semifinále play-off proto zahájil v pátek na hřišti druhé Kotlářky Praha. Duel Arrows nevyšel, svému soupeři podlehli těsně 3:4. „Bylo vidět, že je to první zápas série. Více štěstí měla Kotlářka, rozhodly její tři homeruny,“ hodnotil úvodní utkání pro web extraligy Aleš Navrátil, hrající trenér Ostravy.

V sobotní odvetě Arrows využili výhodu domácího prostředí, Kotlářku porazili 3:0 a v rozhodujícím třetím duelu v Praze ji v neděli převálcovali 13:4. „První dva zápasy byly velice vyrovnané, roli hrál každý aut a každý hit. Páteční porážka nás ale nepoložila, dokázali jsme se doma stmelit a vyhrát. Začátek nedělního zápasu se mi nepovedl, hlavně Martin Mužík na mě ‚seděl‘ jak na židli. Ale naši pálkaři se postupně dostávali na mety a bylo otázkou času, kdy budeme skórovat,“ hodnotil rozhodující utkání ostravský Matěj Satoria.

V Czech Series na tři vítězství se Arrows utkají s Draky Brno, jednadvacetinásobnými mistry, na jejichž hřišti finále v pátek 11. září začne. Druhý zápas se hraje v sobotu od 19 hodin v Ostravě.

Extraliga baseballistů - semifinále:

1. zápasy: Kotlářka Praha - Arrows Ostrava 4:3, Draci Brno - Eagles Praha 5:4.

2. zápasy: Arrows Ostrava - Kotlářka Praha 3:0, Eagles Praha - Draci Brno 5:7, konečný stav série: 0:2.

3. zápas: Kotlářka Praha - Arrows Ostrava 4:13, konečný stav série: 1:2.