Ostrava totiž bude poprvé od roku 2006 dějištěm příštího setkání elitních týmů ze Švédska, Finska, Švýcarska a samozřejmě Česka (od 11. do 12. ledna). Informaci Deníku v pondělí potvrdil prezident vítkovického klubu Tomáš Krásný.

„Máme to potvrzené, že v tomto termínu bude v Ostravě. Rozhodlo o tom hlavně to, že chlapi vyhráli,“ řekl Krásný.

Otázkou jen je, která hala bude florbalovou smetánku hostit. „Zatím se to neví. Asi nejvíce se nabízí RT Torax Aréna v Porubě, teoreticky je možná i Ostravar Aréna, ale tohle bude v jednání. O tom ale asi nerozhodneme jen my, nýbrž hlavní pořadatel, což je florbalová federace,“ přiblížil Krásný s vědomím, že ženy budou obhajovat stříbrné medaile z letošního turnaje ve Švédsku.

Pro něj i celý klub však pořadatelství významným milníkem. „My to bereme tak, že je to dopsání příběhu, který jsme načali před touto sezonou. Pro mnoho lidí včetně mě to bude vrchol. A samozřejmě i závazek,“ dodal Tomáš Krásný.

Vítkovice si účast svého ženského i mužského týmu na Poháru mistrů zajistily v neděli, kdy obě družstva vyhrála v Ostravar Aréně Superfinále. Florbalistky zdolaly pražský Chodov v poměru 7:6 po prodloužení, muži si pak poradili s Mladou Boleslaví 4:3.