Tentokrát pro dva nadějné atlety na vozíčku – paralympionika Františka a Rozálii, kteří se v březnu chystají na závod World Para Athletics Grand Prix v Dubaji.

Jednu ze svých hokejek do aukce Sport pomáhá všem!, která probíhá na www.sportovniaukce.cz do 25. února, věnoval brankář Dominik Hašek, biatlonistka Gabriela Koukalová dala své startovní číslo ze Světového poháru, snowboardistka Eva Samková svetr z nejnovější olympijské kolekce Pchjongčchang 2018 a lyžařka Kateřina Neumannová běžeckou hůlku. Vše je doplněno originálním podpisem a certifikátem pravosti.

V nabídce je i svetr skokana na lyžích Jiřího Rašky (na snímku). „Je úplně poslední, který měla babička ve skřini, všechny dědovy trofeje totiž věnovala do muzea,“ prozradil Jan Mazoch, vnuk olympijského vítěze z Grenoblu 1968.

Své věci dali do aukce také biatlonisté Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Michal Krčmář, skokané Jakub Janda, Pavel Ploc, lyžaři Ester Ledecká, Šárka Strachová, Lukáš Bauer, hokejisté Jiří Šlégr, Martin Ručinský a Patrik Eliáš.

Zleva český reprezentant Michal Birner, Mitch Marner z Kanady a Michal Kempný a brankář Petr Mrázek z ČR.
Michal Birner: Americe máme co vracet
Jan Neckář
Smutná zpráva: Zemřel zápasník Jan Neckář