Brněnský Mekbib vyhrál domácí šampionát počtvrté za sebou. V nedělním finále porazil překvapení turnaje, devatenáctiletého Marka Panáčka. „Jsem spokojený s dalším triumfem, ale nebylo to rozhodně jednoduché. Marek hrál neskutečně a až na kurtu jsem poznal, jak se neuvěřitelně posunul. Rozhodujícími momenty byly koncovky setů, které jsem se snažil pohlídat,“ prozradil Daniel Mekbib po vítězství 3:1 na sety.

Volejbalisté VK Ostrava v 5. kole extraligy podlehli doma Kladnu 1:3.
OBRAZEM: vyhraný set ostravské volejbalisty nenakopl. Se Šmouly prohráli 1:3

„Jsem moc šťastný za účast ve finále, smutek ve mně ale převládá. Zápas se zlomil za stavu 1:1 na sety a 6:1, kdy jsem měl výhodu. Jenže Dan to zkušeně otočil ve svůj prospěch a zahrál několik úžasných úderů, které jsem nemohl vybrat,“ svěřil se další brněnský squashista Marek Panáček, který v semifinále vyřadil Jakuba Solnického, ostravského favorita na titul.

Semifinálové boje na mistrovstí ČR squashistů v Ostravě. Na snímku Jakub Solnický a Marek Panáček.
Šok na šampionátu squashistů: domácího favorita Solnického vyřadil mladý Panáček

V turnaji žen si favoritka Serme bez problémů poradila s Olgou Kolářovou. „Je to poprvé, kdy jsem republikový turnaj vyhrála bez ztráty setu. Trochu mi tomu pomohly také holky, které Olgu unavily,“ usmívala se po zisku třetího titulu Anna Serme, která žije a trénuje ve Francii. Třetí místo v turnaji žen obhájila Natálie Babjuková, když porazila po jasném průběhu Terezu Svobodovou 3:0 na sety.

Fotbalový brankář Baníku Ostrava Viktor Budinský a česká mistryně ve squashi Anna Serme.
PODÍVEJTE SE: gólman Baníku Budinský si zahrál squash s českými mistry

Čekání Jakuba Solnického na první triumf bude pokračovat do března, kdy se v Praze koná další mistrovství republiky. Letos mu plán přezkazil Panáček. Loňský vicemiistr nakonec po výhře nad Viktorem Byrtusem skončil třetí. „Nechtěl jsem odejít bez medaile. Stále převažuje zklamání ze semifinále, kde jsem byl velkým favoritem, ale Marek zahrál výborně a já na něj nenašel ecept,“ řekl Solnický po zisku páté medaile z českých šampionátů.