Na největším mužském podniku v ČR se rodák z Bystřice nad Pernštejnem, jenž se nadále připravuje pod vedením svého otce, objevil pouze ve čtyřhře, kde s krajanem Vocelem vypadli ve čtvrtfinále s párem Jebavý/Podlipnik-Castillo 3:6, 4:6.

„Ve druhém setu začal hrát soupeř lépe a my jsme s Matějem nehráli úplně to, na co máme," přiznal sebekriticky skromný mladík, jemuž patří v aktuálním žebříčku ATP 262. místo, a jehož vzorem je Španěl Nadal.

Proč jste v Prostějově chyběl v pavouku dvouhry?
Měl jsem teď celkem tři náročné turnaje po sobě a přijel jsem tady pozdě, takže bych se na kvalifikaci nestihl fyzicky připravit. Navíc v neděli by mě čekaly nejspíše dva zápasy, takže přes kvalifikaci to pro mě bylo náročné.

Nedávno se Vám podařil nejlepší letošní výsledek, když jste na challengeru v italském Mestre došel do semifinále. Jakou zatím prožíváte sezonu?
V Itálii se mi podařil výborný výsledek, za což su hrozně rád. Letos už jsem byl čtyřikrát ve finále futures, ale bohužel mi to zatím ani jednou nevyšlo vítězně. Doufám, že si ještě letos nějaké finále zahraju a skončí už to vítězně. Letos se nám ještě s Litevcem Grigelisem podařilo vyhrát challenger v Uzbekistánu. Sezona je zatím dobrá, ale samozřejmě to vždycky může být lepší. A já doufám, že bude. Snažím se dál tvrdě pracovat a myslím si, že hra je teď zase lepší, za což su rád a uvidíme, jak se bude dařit dál. Určitě bych chtěl udělat další lepší výsledky na challengerech. Udělám pro to maximum a doufám, že se to podaří. Sezona je teprve v půlce, takže turnajů bude ještě hodně.

Jaký vás čeká nejbližší program?
Teď pojedu na futures do polských Sopot a potom mě čekají challengery v Popradu a pak v Miláně.

Kdo Vám hlídá přihlašování do turnajů?
Tohle mi kontroluje taťka. Přihlášky většinou končí dva až tři týdny dopředu. Navíc teď mám s žebříčkem tak, že se pohybuju mezi futures a challengery. Taky člověk musí trošku promyslet návaznost jednotlivých turnajů tak, aby nehrál někde na jihu Evropy a pak neletěl někde na druhou stranu Evropy.

Vracíte se vždy po každém turnaji domů nebo už se přesouváte na další turnaj?
Záleží na situaci. Když mám další turnaj blízko, tak se přesunu hned tam. Když mám ale další týden volný, tak jedu samozřejmě trénovat domů, což se ale letos moc nestávalo. Většinou jsem i po vypadnutí zůstal den, dva ještě na místě a pak se přesunul do dějiště dalšího turnaje.

Stále se připravujete v rodné Bystřici nad Pernštejnem. Prostějovské zázemí Vás ještě nezlákalo?
Mám možnost v Prostějově trénovat, ale když je člověk pořád na cestách, tak je rád, že je chvíli s rodinou. Stále tak trénuju doma v Bystřici pod vedením táty, kde se dokážu kvalitně připravit. Člověk doma stejně moc nebývá a většinou se připravuje na turnajích, ale když jsem doma, tak se snažíme tvrdě pracovat a stále se zlepšovat. Vždycky se hrozně rád vracím domů. Je to pro mě takové uvolnění z toho turnajového stresu a napětí. Vždycky si to těch pár dní, co jsem doma, snažím naplno užít. Vloni jsem ještě odmaturoval a letos chodím u nás doma na vyšší odbornou školu. Známky nějaké mám, ale na prvním místě je pro mě samozřejmě tenis.