„Vyšlo to a jsme za to rádi, protože kluci potřebovali zvednout sebevědomí," vyřkl sedmačtyřicetiletý někdejší extraligový hokejista a později i hokejový rozhodčí.

Florbalisté FBC Ostrava zvítězili ve čtvrtfinále poháru na hřišti obhájce triumfu z Vítkovic 4:2 a postoupili mezi nejlepší čtyřku.Lepší premiéru jste si po návratu na florbalovou lavičku asi nemohl přát…

Je to perfektní, konečně můžeme být trošku nahoře, ale zároveň musíme zůstat u své poctivé hry. Hráči nesmějí uhýbat ze soubojů, naopak se je musí snažit vyhrávat a mít víc balonek pod kontrolou. Bude to dobré, navíc tihle kluci to hrát umějí, jen si musí ještě navíc začít věřit.

Existuje na zvýšenou sebedůvěru nějaký dlouhodobě fungující recept?

Hlavně je to v hlavách každého z nich. My na střídačce se akorát můžeme snažit je udržet na vítězné vlně. Ale je jasné, že přijde třeba i nějaká porážka, ovšem když už by přišla, musí být se ctí.

Co vás zase zpátky přivábilo od ledu k florbalu?

Viděl jsem výsledky Ostravy a nebylo mi to jedno, jak to teď válčili. Víte, já s těma klukama zažil perfektní chvíle, bylo mi s nima dobře. Takže když jsem byl oslovený manažerem Rolfem Frankem, slíbil jsem mu, že s nima ty tři čtyři měsíce zůstanu.

První tři branky v pohárovém derby vstřelili kluci, kteří toho prozatím v barvách A-týmu FBC Ostrava moc neodehráli…

To jsou junioři, kteří se podílejí na prozatímním vedení v extralize. A když jsem ten tým pozoroval, musím říct, že v něm Remedicum má spoustu perfektních hráčů, takže se dá z čeho vytahovat a je na čem stavět.

Už za čtrnáct dnů si proti Vítkovicím znovu zahrajete a ještě před tím, v posledním předvánočním utkání, zajíždíte na Spartu. Co ve zbývajících hodinách ještě chcete udělat pro to, abyste výkon týmu udržel či ještě vylepšil?

Není to žádný zázračný recept, budeme trénovat stejně, jako teď trénujeme a budovat u kluků sebevědomí. Myslím si, že jsme to nastartovali v přestávce dobře a že to snad půjde. Znovu opakuji, že prohra přijít může, ale pokud v takovém zápase uděláme všechno pro to, abychom uspěli, a ono to zkrátka nevyjde, určitě nikomu nic zlého neřeknu. Ale znovu říkám, ti kluci florbal hrát umějí, a proto věřím, že to bude dobré. Jen je potřeba je trošku hlídat.

Související článek: Do pohárového semifinále postoupila Ostrava