„Byl to můj první delší běh po pěti letech. Naposledy jsem uběhl pět kilometrů, když jsem hubnul do nižší váhovky. Chtěl jsem běžet úplně na pohodu, ale jsem závodník, lidé mě strhli. Myslím, že na těžkou váhu docela dobrý čas,“ vykládal s obvyklým úsměvem na tváři bezprostředně po doběhu Krpálek, který zvládl trať dlouhou 8,5 kilometru za 41 minut a 10 vteřin (celkově 72. místo).

„Užil jsem si to. Po celou dobu byla super atmosféra. Nejen co se závodníků týká, ale i lidí, kteří byli kolem trati a fandili. Překvapilo mě, kolik jich přišlo. A běžte pak pomalu, když vám tolik lidí povzbuzuje,“ dodal Lukáš Krpálek.

„Výtěžek ze startovného poputuje třem holčičkám se zdravotním znevýhodněním, a to pro dvouletou Nelinku z Karviné, čtyřletou Pavlínku z Dětmarovic u Karviné a pětiletou Klárku z Třince. Příspěvky využijí rodiče holčiček na potřebné rehabilitace,” uzavřela ředitelka závodu Veronika Dostálová s tím, že se startovalo v 11 hodin od Nemocnice Agel Třinec-Podlesí a končilo v Českém Těšíně v Parku Adama Sikory.