Dalším velkým pozitivem byl výkon mužstva. Trenéři sáhli k několika změnám, které vyšly. Především se osvědčilo oprášení útoku Ujčík – Burger – Káňa, který spolu hrál naposledy v úvodním kole v Českých Budějovicích. Na jihu Čech nedohrál Káňa kvůli zranění ramene a od té doby ti tři spolu už nenastupovali.

Obnovená spolupráce se Burgerově formaci po čtyřech a půl měsíci vydařila. Vítkovické trio hýřilo aktivitou a bylo na ledě u obou gólů. Skóre otevřel v první třetině šikovnou tečí právě Ujčíkovy střely Káňa.

Návrat k Burgrovi s Káňou

„Vedoucí gól hlavně celému týmu, ale taky nám třem strašně pomohl," přiznal čtyřicetiletý Viktor Ujčík.

Trojnásobný mistr světa, který si připsal proti perníkářům už 799. kanadský bod ve své extraligové kariéře, si po utkání pochvaloval návrat k Burgrovi s Káňou.

„Trenéři nás dali zase dohromady a všechno klapalo. Až na to, že z těch čtyř gólovek, které jsem měl, se normálně alespoň jednou trefím," krčil rameny Ujčík.

Jubilejní 800. bod

Člen Klubu hokejových střelců si uvědomuje, jak moc na něj a jeho spoluhráče z útoku fanoušci spoléhají.

„Víme, co se od nás čeká. Je to hodně o hlavě. A zrovna já s Jirkou Burgrem jsme nebyli v posledních zápasech moc nahoře. Jsme rádi, že hrajeme zpět s Honzou Káňou, který se vrátil do sestavy a po zranění se dostává do formy," řekl Ujčík.

Rodák z Jihlavy věří, že trápení opor je tímto zapomenuto. „Snažili jsme se pořád dělat maximum, ale někdy ani maximální snaha ještě nezaručuje to, že je výsledek vidět i na ledě. Musí k tomu být i okolnosti, útočníci si musejí sednout. Proti Pardubicím to bylo, myslím, dobré, snad se budeme jen zlepšovat," dodal Viktor Ujčík.

Jubilejní 800. bod může přidat Ujčík v pátek, kdy se představí Vítkovice na ledě vedoucí Plzně.