Vůbec poprvé se dění mezi Vysokými pecemi účastnil bývalý reprezentant a několikanásobný medailista z největších akcí v běhu na lyžích, včetně olympijských her či mistrovství světa, Lukáš Bauer. Jeho snažení však skončilo už v kvalifikaci.

"Je to jednoznačně rozcvička. Vůbec poprvé jsem měl možnost tady startovat, pozvání jsem rád přijal, byť vím, že je to an mě strašně krátké," přiznal po dojezdu Bauer s tím, že nebyl s osobním výkonem a výsledkem spokojený.

"To mě ale ve sprintu provázelo celou kariérou. Já si tady přijel užít atmosféru, je to tu skvělé," dodal Lukáš Bauer, který se zúčastnil po boku jiného bývalého reprezentanta v běhu na lyžích, Martina Koukala, také biatlonové exhibice.

"Strašně se mi to líbilo, ale budu muset vznést protest, protože jsme stříleli laserovými flintami a já musel mít vybitou baterku. Nešlo přece, abych měl jenom jeden nebo dva zásahy," zavtipkoval Bauer.

Přípravy na závody City cross sprint v Dolních Vítkovicích.
OBRAZEM: V Dolní oblati Vítkovic roste trať pro City Cross Sprint

Ve finále mužského sprintu nakonec byly vidět pouze dvě oranžové a dvě modré kombinézy, duo Francouzů proti dvojici Čechů. Do čela se opět dostal ihned po startu Clement Arnault, Jan Bartoň se držel na druhém místě, Dušan Kožíšek byl třetí a jako poslední Renaud Jay. Jan Bartoň upadl, následně se potácel k zemi i vedoucí závodník Arnault. Do popředí se náhle dostal ze zadních řad právě Renaud Jay, který této situace využil a odrazil i těsný útok Dušana Kožíška.

„Je skvělé vyhrát v takovém prostředí, vůbec na něco takového nejsem zvyklý. Moc jsem si tento městský sprint užil, takových lidí a ta úžasná kulisa. Byl to velmi kontaktní závod, hodně blokování, najíždění, celkem tvrdé souboje. O to víc mne těší, že právě já jsem vítěz,“ reagoval po triumfu Renaud Jay.

Dušan Kožíšek byl nakonec se svým druhým místem také spokojený. „Já jsem vlastně ani nečekal, že dneska budu ve finále. Za posledních 14 dní jsem byl dvakrát na lyžích, takže forma byla doslova vyležená. Jsem s druhým místem velice spokojený. K vítězství chyběl kousíček, ale mohlo to dopadnout hůř. Mohl jsem se přimotat do nějaké kolize a skončit špatně, tentokrát stálo štěstí při mně,“ ocenil stříbrnou příčku Dušan Kožíšek. Alespoň bronzové umístění na podiu ještě zachránil Clement Arnault, čtvrtá příčka zbyla na Jana Bartoně.

Mezi ženami vyhrála s velkým náskokem Tereza Beranová před Zuzanou Holíkovou a Sandrou Schützovou. Loňská vítězka Tereza Tvarůžková ve finále upadla a skončila čtvrtá.

Výsledky City Cross Sprint 2018

Muži: 1. Renaud Jay (Francie) 1:42.73, 2. Dušan Kožíšek (ČR) 1:43.00, 3. Clement Arnault (Francie) 1:50.65, 4. Jan Bartoň (ČR) 2:17.60. Ženy: 1. Tereza Beranová 1:54.16, 2. Zuzana Holíková 1:57.30, 3. Sandra Schützová 2:04.19, Tereza Tvarůžková (všechny ČR) 2:16.46. Dorostenci: 1. Miloš Pokorný 1:46.81, 2. Ondřej Soukup 1:50.69, 3. Jiří Chmelík 1:52.59, 4. Jan Kváš (všichni ČR) 1:58.39. Dorostenky: 1. Anne Schreierová 2:20.87, 2. Helena Nováčková 2:22.64, 3. Zuzana Rusnok 2:26.99, 4. Zuzana Kawuloková (všechny ČR) 2:38.90.

Generálka na ligu: Baník Ostrava - Slavia Praha 2:3 (2:1)
Dva góly Poznara Baníku na mistra nestačily
Ilustrační foto.
Davis Cup: Češi vyzvou Izrael v Porubě!