Překvapivým výsledkem skončilo sobotní utkání 21. kola I.B třídy, skupiny B mezi vedoucí Hlubinou a jedenáctou Vřesinou. Lídr soutěže podlehl nadšeně hrajícímu soupeři 0:1 a utrpěl teprve druhou porážku v sezoně. Naopak hosté dokázali premiérově v ročníku zvítězit venku, čehož se dočkali na devátý pokus.

„Téhle výhry na hřišti prvního celku tabulky si nesmírně vážíme. Ukázali jsme, že fotbal hrát umíme, a taky jsme schopni zabojovat. Hlubina sice začala náporem a hned v prvních minutách měla dvě velké šance, ty ale zlikvidoval skvělý Wozniak," řekl trenér Vřesiny Miroslav Pivovarčík.

„Jsem strašně zklamaný. Za ten rok a půl, co jsem u týmu, to byl vůbec náš nejhorší výkon. Jedním slovem výbuch," podotkl kouč Hlubiny Heřman Karsten. „Největší problém jsme měli v záloze, kombinační hra neexistovala," podotkl trenér domácích.

Ti se po většinu zápasu hledali, přesto mohli jít do vedení. Po centru Krčmaříka se dostal v 65. minutě k zakončení Bartoš, jehož volej z hranice šestnáctky se odrazil od břevna těsně před brankovou čáru. Poté už zasáhla obrana hostí.

Za pár chvil udeřilo na druhé straně. Po rychlém brejku dostal přesnou přihrávku Hloušek a ze šesti metrů s pomocí břevna otevřel skóre zápasu.

Hlubina se sice nevzdávala, ale jednoduše jí nebylo přáno. Hlavičku Krčmaříka zneškodnil po centru Bartoše pohotový Wozniak, těsně před koncem zakončoval zblízka obránce Holeczy a už zvedal ruce nad hlavu. Jeho pokus však zastavilo opět břevno. Vřesina tak těsnou výhru i s trochou štěstí nakonec uhájila.

„Bylo dobře, že po přestávce jsme hru srovnali, obrana pracovala spolehlivě a v útoku se nám podařilo Alešem Hlouškem zakončit jeden z rychlých protiútoků. Domácí mohli i ve druhé půli skórovat, když dvakrát trefili břevno, o to víc si těch třech bodů ceníme. V závěru už jsme to ubojovali," dodal Pivovarčík.

„Nějaké šance jsme v utkání měli, hned na začátku šel sám na brankáře Krčmařík, v dalším průběhu jsme trefili jednou tyč a dvakrát břevno, ale na to se vymlouvat nemůžeme. Soupeř se na nás vyhecoval, více bojoval, byl důraznější v osobních soubojích. Naopak u nás se nenašel nikdo, kdo by mužstvo vyburcoval," všiml si Karsten.

„Na začátku sezony jsme šli do každého zápasu jako nováčci s čistými hlavami, všechno bylo v pohodě. Teď, když si hráči uvědomili, že hrají o postup, ztratili potřebnou uvolněnost, jsou sevření. Snad to bude v dalších zápasech lepší," dodal kouč Hlubiny Heřman Karsten.

Unie Hlubina - Vřesina 0:1 (0:0)

Branka: 72. Hloušek. Rozhodčí: Tabášek Lalík, Valošek. Diváci: 100.

Hlubina: Feik - Olšovský (46. Blokša), Holeczy, Pavlačka, Skýba - Hyrník, Fico (81. Sýkora), Bartoš, Cinik - Krčmařík, Schmutz. Trenér: Heřman Karsten.

Vřesina: Wozniak - Janíček, Janita (18. Stuchlík), Výšek, Jakš - Kadlíček, Hruzík, Sasko, Novák, Babič - Hloušek. Trenér: Miroslav Pivovarčík.