Reprezentace si na nedělní čtvrtfinále věřila, bez ohledu na to, že se jí postavilo silné Německo, ovšem ani bojovný výkon na kýžený postup nestačil. Němky ukázaly své zkušenosti z předchozích let v nejvyšší kategorii Grand Prix a po výsledku 10:32 zůstaly české hráčky zklamané.

"Cílem bylo semifinále, ale dostaly jsme výborného ofenzivního soupeře, což nakonec dokázaly tím, že se dostaly do finále. Bohužel to nevyšlo," řekla kapitánka Martina Hlaváčová, která se svými spoluhráčkami pak v "malém semifinále" porazila Finsko, aby v duelu o páté míto podlehla Maďarsku.

S konečnou šestou příčku příliš spokojenost nebyla. "Úspěch to není, ale zároveň to nelze hodnotit jako neúspěch. Přesto si myslím, že jsme ukázali svůj potenciál, který v budoucnu můžeme zhodnotit v něco většího. Příslibem jsou už vítězství nad Rumunskem či Finskem," uvedl kouč Daniel Beneš.

Daniela Ferugová (vlevo) na snímku s Klárou Sviderskou.
Ragbistka Daniela Ferugová: Těším se. Bude to zážitek do konce života

Také kapitánka litovala nenaplněných ambicí. "Měly jsme možnost skončit lépe, udělaly jsme pár chyb, ale jsme stále ve hře a budeme bojovat dál," zakončila Hlaváčová s výhledem na druhý turnaj na konci července v Maďarsku.

Turnaj vyhrály kotky, které ve finále zdolaly Německo 46:0. Bronz berou ragbistky Ukrajiny.

Kvalifikační turnaj mistrovství Evropy kategorie Trophy v Ostravě-Vítkovicích - Play-off:

Challenge Trophy (zápasy nejhorších týmů ve skupinách): Moldavsko - Izrael 14:10. Lotyšsko - Malta 20:15 pp., o 11. místo: Malta – Izrael 0:39, o 9. místo: Moldavsko – Lotyšsko 10:5. Čtvrtfinále: Finsko - Rumunsko 0:20. Ukrajina - Švýcarsko 40:0. Skotsko - Maďarsko 46:0, Česko - Německo 10:32. Skupina 5.-8. místo: Česko – Finsko 19:10, Maďarsko – Švýcarsko 22:5, o 7. místo: Finsko – Švýcarsko 12:10, o 5. místo: Česko – Maďarsko 5:21. Semifinále: Německo – Rumunsko 22:12, Skotsko – Ukrajina 26:7, o 3. místo: Ukrajina – Rumunsko 20:5, Finále: Skotsko – Německo 46:0.

Více se dočtete v pondělním tištěném vydání Deníku…

Roman Veselka v dresu Mariánských Hor.
Ragbista Veselka o ME v Ostravě: Výsledek není dobrý, ale bylo to úžasné