Jaká bude úroveň turnaje? Vzhledem k tomu, že se z absolutní špičky omluvila pouze mistryně republiky Hana Matelová, dá se říct, že turnaj bude minimálně stejně kvalitní, jako domácí šampionát. "Myslím, že tento turnaj měl a stále má svoji váhu a reprezentačním trenérům nabídne obrázek aktuální výkonnosti jednotlivých hráčů. Jsem rád, že ho můžeme pořádat a věřím, že do herny si najdou cestu i diváci. Připravili jsme pro ně malé tribunky, aby si mohli vybrat, který zápas chtějí sledovat. Vstupné je zdarma a jsem si jistý, že bude na co koukat," řekl z pozice organizátora Petr Korbel, který podobných turnajů během své kariéry odehrál celou řadu.

Do Ostravy byla pozvána desítka mužů a žen a pouze tři se omluvili. "Turnaje se nezúčastní aktuální mistryně republiky Hana Matelová, která se teprve den před turnajem vrací z přípravy v Asii. Její místo zaujme náhradnice Kristýna Štefcová. Na poslední chvíli se omluvili také Tomáš Tregler a Michal Obešlo. Vzhledem k tomu, že původní náhradník Stanislav Kučera nám oznámil již dříve, že se turnaje nemůže zúčastnit, nikoho dalšího jsme po dohodě s reprezentačním trenérem nenominovali a muži odehrají turnaj v osmi," řekl jeho ředitel Petr Nedoma.

Vítkovice - Havířov 8:2.
Vítkovice doma přivítají Znojmo

Hrát se bude na pěti stolech, systémem každý s každým. V pátek odehrají muži i ženy tři kola (začátek programu je ve 14.30), v sobotu čtyři (dopolední program od 10.00, odpolední pak od 16.40) a v neděli pak poslední dvě kola (10.00). Celý turnaj bude živě streamovat www.pingpong.cz. A co je zejména pro muže velmi podstatné, vítěz turnaje a druhý v pořadí si zajistí nominaci na ME družstev, které se koná v září v Lucembursku.

Přihlášení hráči a hráčky

Muži: Tomáš Konečný, Dmitrij Prokopcov, Lubomír Jančařík, Tomáš Polanský, Pavel Širuček, Antonín Gavlas, David Reišpies, Jakub Kleprlík.

Ženy: Iveta Vacenovská, Renáta Štrbíková, Dana Čechová, Kateřina Tomanovská, Karin Adámková, Aneta Kučerová, Simona Ertlová, Kristýna Mikulcová, Zdena Blašková, Kristýna Štefcová.

JAROSLAV ODSTRČILÍK