Český mladík vyhrál ve váze do 64 kilogramů tři utkání jasně 5:0 na body, nestačil až v těsném finále v poměru 2:3 na Rusa Michaila Zajnulabidova. „Erik podstoupil opravdu těžkou přípravu, využili jsme i možnosti jet do zahraničí a vyplatilo se. Samozřejmě je škoda finálové porážky, ale i tak jde o velký úspěch, protože Erik navázal na Lukáše Konečného, našeho jediného mistra světa, který v roce 1995 také dosáhl na stříbro,“ uvedl kouč Suchého Dalibor Fröhlich.

Zásluhu však na tom nemá jen on. „Určitě bych rád vypíchl i Jirku Kotibu, trenéra našeho Sportovního centra mládeže v Ostravě a juniorské reprezentace,“ dodal Fröhlich. Kontinentálním závodem však nic nekončí, Suchý má před sebou další výzvy.

„Tento šampionát předchází odloženému mistrovství světa, které bude v dubnu. Už teď je jasné, že tam Erik pojede se slušnými vyhlídkami a věřím, že i ve světové konkurenci obstojí. Celkově je to odměna pro něj, ale i pro nás a naši boxerskou akademii v Ostravě,“ uzavřel spokojený trenér Dalibor Fröhlich.