Vedli, pak zase prohrávali, přežili několik šancí soupeře a nakonec vydolovali bod. Vítkovičtí fotbalisté zažili perné odpoledne a potvrdili, že jim to s Dolním Benešovem moc nejde.

V šesté minutě je poslal do vedení Kovařík. Jenže v osmnácté, respektive třicáté, hosté dvakrát odpověděli. Pro Ostravany se však naštěstí opět prosadil Mantey, když před poločasem srovnal.

„V první půli byl Benešov lepší a dal dva góly. Měli výškovou převahu, byli správně agresivní, hráli důrazně a dohrávali souboje. My jsme na to těžko hledali odpověď," řekl trenér Tomáš Pohorelli.

Po přestávce měli jeho svěřenci určitou převahu, ale do šancí se prakticky nedostávali. Hruzík v dobré pozici před brankou upadl, a na Lukášův skvělý centr kolem brankové čáry nikdo nenaběhl.

„Podstatnou část hry jsme byli na jejich půlce, ale bránili dobře. My se složitě prosazovali. Nebyli jsme schopni překvapit kloudnou přihrávkou. Ani vzduchem šance nebyla," uznal Pohorelli.

Dolní Benešov nakonec mohl na půdě lídra soutěže vyhrát, to by však musel dotáhnout do úspěšného konce některý z brejků. „To bylo ale v situacích, kdy jen odkopávali míče a z toho byla taková trma-vrma. Druhý poločas byl dobrý, ale pořád je to málo, protože jsme nevytvořili gólovou šanci," poznamenal Pohorelli.

„Je to i tím, že na podzim jsme vyhrávat nemuseli. Hráli jsme, a najednou jsme byli první. Nyní ale musíte vyhrávat a to s sebou přináší určitý tlak, byť nechci sebe ani hráče omlouvat," doplnil.

O víkendu hrají Vítkovice zřejmě nejdůležitější zápas sezony. V Mohelnici se mohou odpíchnout k cestě za vítězstvím v soutěži, nebo nastartovat pád tabulkou.

„Je to klíčový zápas, kde se ukáže, jak na tom jsme. Je to pro nás zápas jara. Hrajeme s mančaftem, který má teď sérii vítězství, jsou na pozitivní vlně, ale nemohou vyhrávat pořád. Bude to jako na podzim, kdy nemusíme vůbec nic. Oni na nás vyvinou tlak a musí uhrát body. Ukáže se, jestli jsme odolní," zakončil Pohorelli.

Sestava Vítkovic: Ognyanov Korneta, Prokeš, Laryš Lukáš (80. Václavek), Kovář (65. Vítek), Hruzík, Dvořák Půda Kovařík, Mantey (75. Trajkovski). (hek)