Dostal kapitánskou pásku a měl tým provést úskalími nováčkovské sezony v divizi. Ve spolupráci s dalšími zkušenými se mu to povedlo na výbornou.

Michal Kovář potvrdil, že na něm mohou ve Vítkovicích v následujících sezonách stavět. Jak prozradil v rozhovoru pro Deník, na podzim šlo vše jako na drátkách. Jaro už bylo horší.

„Sezonu bych rozdělil na dvě části. Po podzimu nám vycházelo vše, na co jsme sáhli. Potom ale přišla zimní příprava, kde nastaly určité problémy, a od toho se odvíjelo i jaro. Takže to také bylo složitější," řekl Michal Kovář.

Jaké problémy máte na mysli?

Bylo hodně zraněných, což se projevilo i na naší připravenosti.

Hodně se mluvilo o tom, že na jaře přijde pád z vrchních pater do středu tabulky. Nic takového se však nekonalo.

Já jsem čekal, že to budeme mít ve druhé polovině sezony těžší. Přece jen na podzim nás jako nováčka nikdo neznal a soupeři si nedávali příliš pozor. Na jaře už to bylo jiné, jelikož jsme vedli a každý se na nás chtěl vytáhnout. Ale to bylo pochopitelné. Přesto jsem věřil, že budeme hrát na špici.

Největší krize vás postihla v závěru, kdy po vítězství v Mohelnici přišly tři porážky a první místo se ztratilo v nedohlednu. Co se stalo?

Po výhře v Mohelnici jsme byli všichni na koni. Jenže pak nás přehrál Rýmařov a ještě více mě mrzí ztráta s Určicemi. Prohrát v naší situaci s posledním týmem tabulky byla velká chyba.

V celé sezoně jste ale ztráceli se soupeři ze spodních pater. Nejen s Určicemi, ale třeba v Lískovci.

Myslím si, že s Lískovcem to byla nešťastná prohra, protože jsme měli spoustu šancí, ale i kdybychom hráli v ten den tři zápasy, tak gól bychom stejně nedali. Neměli jsme prostě to štěstí.

Jindy ale při vás štěstí stálo.

Měli jsme zápasy, kdy nám tam spadlo téměř vše, a tohle byl zase příklad opaku. Rozhodovala jedna branka, která vše mohla zlomit, ale nepřišla.

Do Vítkovic jste přišel v roce 2013. Těžko jste ale asi předpokládal, že už po dvou letech budete ve třetí lize.

Když jsem přicházel, tak jsem věděl, že klub má ambice jít nahoru. Abych ale řekl pravdu, tak jsem určitě nečekal, že se podaří postoupit dvakrát během dvou let a tak rychle se dostat do třetí ligy.

Jaké máte osobně očekávání od nové sezony?

Bude to náročné, ale zase věřím, že třetí liga už je jiná úroveň a snad to přiláká i nějaké diváky.

Hlavní ambicí bude nejspíše záchrana, ne?

Myslím si, že pokud se kádr udrží a případně i doplní, tak budeme mít takovou kvalitu, abychom se ani ve třetí lize neztratili. Klidný střed tabulky by nebyl špatný.

Co myslíte „vhodným doplněním"?

Když přijde do každé řady jeden hráč, tak to nebude na škodu.