„Věděli jsme, že bude rozhodovat servis a jeho příjem, což nám vycházelo set a půl. Pak nás Brno zatlačilo a ubránilo na síti. Pro nás to znamená, že budeme na těchto věcech dál makat na tréninku,“ zklamaně přiznal ostravský trenér Zdeněk Pommer.

„Zápas nebyl jednoduchý, protože Ostrava není nikdy jednoduchý soupeř. Jsme moc rádi, že se nám po začátečním nezdaru podařilo zvednout a následující dva sety uhrát,“ radoval se domácí kouč Richard Wiesner z postupu do závěrečného turnaje po čtyřech letech.

Letošní Final Four Českého poháru si zahrají KP Brno, Liberec, Olomouc a Olymp Praha.

Zápas Evropské ligy basketbalistek EWBL v hale Tatran SBŠ Ostrava - Rostov nad Donu 57:73.
OBRAZEM: SBŠ s Rostovem držela krok. Ruským obryním podlehla až v závěru

Český pohár volejbalistek - odveta čtvrtfinále:

Královo Pole Brno – TJ Ostrava 3:2 (-17, 15, 21, -22, 6)

Rozhodčí: Ištvanech a Trumpeš, diváci: 120. První utkání 3:1, postoupilo Brno.

Brno: Pavlíková, Hrušecká, Moreno Borrero, Jelínková, Koulisiani, Sweet, libera Šmardová a Digrinová - Judlová, Bukovská, Pavlicová, Kuníková. Trenér: Wiesner.

Ostrava: Nečiporuka, Zemanová, Pospíšilová, Štrbová, Jedličková, Kotlabová, libero Jančová - Kašparová, Jasečková, Bauerová, Fukalová, Chládková. Trenér: Pommer.

Další zápasy: Šternberk – Dukla Liberec 1:3 (21, -18, -10, -21) – první utkání 0:3, Prostějov – Olomouc 1:3 (-22, 14, -19, -22), zlatý set 19:17 - první utkání 3:1, Olymp Praha – Šelmy Brno 3:0 (19, 16, 24) - první utkání 2:3.