„Domácím docela dobře vycházelo podání, nám pomalu odcházelo všechno,“ posteskl si zlínský blokař Michal Čechmánek. Ve druhé sadě už byl jeho tým důstojnějším soupeřem. „Neměli jsme stejnou koncentraci, což byla chyba. Začali jsme maličko víc kazit podání a oni dostali side out (situace po vlastní přihrávce) zdarma,“ konstatoval smečař Dominik Fořt, který se do Ostravy vrátil v létě po pěti sezonách ve Švýcarsku.

Volejbalisté VK Ostrava v prvním utkání nové sezony nastoupí v úterý v Praze proti Lvům. Na snímku univerzál Jakub Dvořák (vlevo) a libero Damian Sobczak.
Ostrava s novým trenérem se pod sítí bude bít o každý balon. Začíná se Lvy

Hra se vyrovnala až ve třetím setu, kdy se hostům podařilo nepříznivý stav 13:17 srovnat na 17:17, ale pak už jim Ostrava dovolila vybojovat jen dva body. „Domácí tým nás tlačil na podání, nepodařilo se nám ho přinutit k žádným chybám,“ zklamaně přiznal Přemysl Obdržálek, kouč Zlína.

Ostrava svého soupeře porazila na esa z podání 6:2 a na body z bloků 15:3. „S výhrou jsem spokojený. Soupeř byl v prvním setu hodně nervózní a my toho využili. Pak se sice zlepšil, ale tlakem na servisu a hlavně dohrávkou zvednutých míčů jsme ho vždy přehráli,“ radoval se slovenský trenér Richard Vlkolinský ze zisku tří bodů při své domácí premiéře na lavičce Ostravy.

Volejbalisté VK Ostrava vyhráli mezinárodní turnaj Ostrava Cup 2021.
Mezinárodní Ostrava Cup byl letos v režii domácích volejbalistů

Extraliga volejbalistů - 2. kolo:

VK Ostrava - Fatra Zlín 3:0 (10, 19, 19)

Rozhodčí: Dušek a Buchar, čas: 74 min., diváci: 150.

Ostrava: Jambor 4, Fořt 5, Kotas 9, Dvořák 16, Jarosinski 15, Polynski 4, libero Sobczak - Vašíček 1. Trenér: Vlkolinský.

Zlín: Čechmánek 2, Šulc 1, Kozák 6, V.arous 2, Pavlovský 5, Toman 3, libera Viceník a Vodička - Čeketa 11, Lamri. Trenér: Obdržálek.