První domácí odvetu čtvrtfinále play-off extraligy volejbalisté VK Ostrava nezvládli, přestože v ní nad Karlovarskem vedli 2:1 na sety. Favorizovanému soupeři včera nakonec podlehli 2:3 a v sérii, která se hraje na čtyři vítězství, prohrávají 1:2 na zápasy. Další duel je na programu opět v hale Sarezy v Hrušovské ulici dnes od 17 hodin.

„Ve druhém zápase u nás jsme dostali lekci z bojovnosti. Mysleli jsme si, že to půjde samo, a Ostrava nám v pátém setu sebrala vítr z plachet, takže jsme se na tohle utkání připravovali," připomenul kapitán hostů Ondřej Hudeček nedělní vítězství Ostravy 3:2 v jejich hale.

„Oba týmy jsou chvilkově vynikající, ale také dělají hodně chyb. Věděli jsme, že v sérii bude rozhodovat to, kdo bude na hřišti agresivnější," konstatoval Jiří Novák, trenér Karlovarska.

Jeho tým včera jasně ovládl začátek zápasu. „Po našem liknavém prvním setu, kdy jsme si mysleli, že doma se všechno zvládne, jsme se přece jenom vzpamatovali," oddechl si domácí kouč Zdeněk Šmejkal po dalších dvou dějstvích, v nichž dominovali jeho svěřenci. „Nejdůležitější set naší sezony, to znamená čtvrtý, jsme ale zase zahájili katastrofálně pod dojmem toho předešlého," zlobil se trenér Ostravy.

Hosté, kteří se od 2. setu museli obejít bez univerzála Michala Kriška, jenž špatně došlápl, si vynutili tie-break. „Jsem rád, že jsme se semkli, bojovali a urvali to na naši stranu, ale zítra to bude zase jiné," usmíval se Hudeček po výhře 17:15.

„V tie-breaku se každá chyba sčítá a my jsme si jich tam dovolili asi šest," kroutil hlavou Šmejkal. „S takovým množstvím chyb, které jsme celý zápas předváděli, konkrétně já, nemáme šanci s takovým týmem, jako jsou Vary, vyhrát," sypal si popel na hlavu ostravský univerzál Matěj Šmídl, který měl včera černý den.

Čtvrtfinále play-off extraligy volejbalistů třetí zápas:

VK Ostrava - Karlovarsko 2:3 (-22, 27, 15, -20, -15). Rozhodčí: Pecháček a Z. Grabovský, čas: 137 min., diváků: 800. Stav série: 1:2.
Ostrava: Janků 24, David 5, Šmídl 17, Šulista 17, Kotas 10, Biernat 3, libero Václavík - Vašina, Lach 2, Šoltys 3, Balon. Trenér: Šmejkal.
Karlovarsko: Sukuba 2, Končal 1, Hudeček 20, Široký 11, Kriško 9, Zmrhal 19, libero Pfeffer - Málek 7, Štefko, Treial 5. Trenér: Novák.

Páté utkání čtvrtfinále:
České Budějovice - Příbram 2:3 (20, -18, 15, -23, -8) stav série: 3:2. Liberec - Brno 2:3 (22, -23, -24, 20, -8) stav série: 3:2.