"Vary jsou favorit, ale první utkání jsme chtěli vyhrát, abychom u nich mohli hrát o postup. Teď to už bude těžké," konstatoval trenér VK Ostrava Jan Václavík. Jeho tým by 22. ledna musel odvetu u soupeře vyhrát 3:0 nebo 3:1 a pak by o účastníkovi Final Four, které 22. a 23. února hostí Kutná Hora, rozhodl zlatý set.

Dame Diop dnes podepsal 2,5letý kontrakt s tureckým Hataysporem, lídrem druhé ligy.
Diop už není hráčem Baníku! Podepsal v Turecku. "Bylo mi ctí," vzkázal

Do prvního čtvrtfinále ale vykročila lépe Ostrava, za 21 minut vyhrála úvodní set 25:18. "Karlovy Vary hrály dobře, jejich tlak jsme ustáli jen v prvním setu, kdy jsme je přetlačili a podali jeden z nejlepších letošních výkonů," pochválil Václavík své svěřence.

"V rozhodujících chvílích byla Ostrava lepší, ale pak jsme to začali otáčet. Byli jsme agresivnější na servisu a trpělivější v obraně," vrátil se trenér hostů Jiří Novák k dalšímu průběhu, který už byl zcela v režii Karlovarska.

Z utkání Vítkovic.
"Sestup si nepřipouštíme," řekl rázně šéf hokejových Vítkovic Aleš Pavlík

"Tlak soupeře jsme už potom neustáli, protože on moc prostoru pro chybu nenechává," poznamenal ostravský kouč, který teď musí tým připravit na 15. kolo extraligy. V něm v sobotu od 17 hodin nastoupí na domácí palubovce haly Sarezy v Hrušovské ulici proti Zlínu.

Český pohár volejbalistů -1. zápasy čtvrtfinále:

VK Ostrava - Karlovarsko 1:3 (18, -19, -16, -19), Brno - Liberec 1:3 (-24, 22, -20, -25), Příbram - České Budějovice 1:3 (25, -18, -25, -16), Kladno - Lvi Praha 2:3 (-20, 23, -22, 27, -11). 

Cenu fair play dostal fotbalista Hředlí Bethel Amauwah (vlevo). Na slavnostním galavečeru se mohl vyfotit s fotbalovou legendou Antonínem Panenkou.
Gólem mohl rozhodnout, Amauwah ale přiznal hru rukou. Získal cenu fair play
Utkání 20. kola hokejové extraligy: HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Ridera, 21. listopadu 2019 v Třinci. Na snímku (zleva) Blaž Gregorc a David Kofroň.
Nechtěný Gregorc se vrací po měsíci do Ostravy. "Minulost už neřeším,“ uvedl