„Ve svých sedmatřiceti letech je to osobnost, má zkušenosti i ze zahraničí, tým dokáže podpořit i dát mu ‚za uši'," představil manažer klubu Tomáš Zedník největší posilu týmu. Novými tvářemi jsou ještě 31letý blokař Václav Kotas ze Zlína a 24letý smečař Mikelis Berzins.

„Měří 192 centimetrů a dobře skáče. Věřím, že by nám mohl pomoct," slibuje si Zedník od amerického volejbalisty s lotyšskými předky zlepšení útoku.

Ze základní sestavy družstva, které letos vyhrálo Český pohár, ale v extralize skončilo před branami play-off na 9. místě, zůstává libero Jan Václavík i univerzál Matěj Šmídl, smlouvy prodloužili smečař Dominik Fořt a blokař Michal Čechmánek.

Odchází naopak slovenská dvojice nahrávač Ján Halaj a univerzál Igor Rehák. Po čtyřech letech končí v Ostravě také reprezentační blokař Tomáš Široký, který uvažuje o angažmá v zahraničí, a otazník ještě visí nad smečařem Corym Riecksem.

„Dostal pozvánku do reprezentačního ‚béčka' USA, což je teď jeho priorita. Pokud se rozhodne hrát dál v Česku, zůstane u nás," vysvětlil Zedník. „Základní kostru týmu máme a s trenérem Zdeňkem Šmejkalem ještě uvidíme, jestli kádr nedoplníme o dalšího smečaře nebo blokaře," dodal manažer VK Ostrava.