Bývalý fotbalový útočník Baníku Ostrava, Sochaux či Borussie Mönchengladbach Václav Svěrkoš na tribuně fandil ostravským ragbistům v boji o udržení první ligy. I on ale odcházel domů zklamaný.

„Bohužel to nedopadlo dobře, nevyšlo to, což je škoda. Jsme z toho smutní," prohodil v rozhovoru pro Deník.

Navštěvujete zápasy ragbistů často, nebo je to výjimka?

Vždy, když mám volnou chvíli, se rád zajdu podívat. Ragby se mi líbí, je to krásný sport a hraje zde kamarád Vlasta Madry, takže mu i ostatním klukům fandím. Chodím ale i na nižší fotbalové soutěže či basketbal. Vždycky je to spojené s tím, že někde hraje známý. I proto je to obrovská škoda a mrzí mě, že kluci spadli.

V čem byl z vašeho, možná laického, pohledu problém?

(pousměje se) Rozhodně laického. Sice do toho právě díky Vlastíkovi vidím, ale za odborníka se nepokládám. Nicméně na hráčích Vyškova bylo vidět, že mají mnohem lepší kondici, což se projevilo ve druhém poločase a pak zejména v prodloužení. Dokázali zápas zlomit, otočit a nakonec vyhrát.

Domácí ztratili náskok čtrnácti bodů…

To je pravda. Kluci hráli dlouho dobře, vedli 17:3, ale pak… (zamýšlí se). Měli šanci to posledním kopem rozhodnout, ale nevyšlo to. Přitom chybělo třicet vteřin. Možná ani to ne.

Sledujete i ragbyové svátky jako mistrovství světa nebo Six Nations?

Ano, velmi rád. Právě s Vlastou i dalšími kamarády. Myslím, že už jsem do tohoto zajímavého sportu pronikl, vnímám pravidla, snažím se je pochopit, byť nejsou jednoduchá. Je to fajn.

Takže příští rok budete v Ostravě chodit jen na druhou ligu.

To vlastně všude (směje se). Ragbyovou i fotbalovou…