Ostravští baseballisté měli loni katastrofální vstup do extraligy. Mnoho opor se připravovalo na maturitu a po několika kolech byli Arrows na posledním místě tabulky. Ani letos nevstoupili do soutěže ideálně. Hned v prvních dvou zápasech s jedním z nejslabších soupeřů extraligy, olomouckými Skokany, jednou prohráli. Teď je čeká další tým, který by měl hrát ve spodních patrech tabulky, pražská Tegola.

„Chceme ukázat, že prohra s Olomoucí byla jen výjimečným výpadkem. Tegola by měla být slabší tým, se kterým bychom si snad měli poradit,“ věří nejzkušenější hráč Arrows Aleš Navrátil. Ten však hned nachází jedno riziko. „Odešlo jim pár zkušených hráčů do Německa a Holandska. Vyrukují na nás s hodně mladou sestavou. Předpokládám, že budou plní elánu a půjdou do nás hodně tvrdě,“ upozorňuje třiatřicetiletý borec.

Ve druhém zápase proti Skokanům selhali mladí nadhazovači. Tři z pěti, kteří druhé utkání odehráli, měli minimální zkušenosti. „Koláček s Vašíčkem si připsali premiéru v extralize. Ondra Hon sice už loni hrál, na kopci však tehdy strávil jen několik směn. Všichni tři si vybrali nováčkovskou daň. Bude zajímavé sledovat, jak se poperou s dalším zápasem. Já doufám, že hodí nervozitu za hlavu a předvedou to nejlepší, co v nich je,“ věří manažer týmu Václav Šícha. „Klíčem je, aby se soupeřových pálkařů nebáli. Ať jim pošlou nabídky na odpal. Máme tak kvalitní polaře, že když nadhoz nechá soupeře pálit, neměli bychom mít problém. Musíme se však vyvarovat met zdarma a podobných chyb,“ dodal ostravský manažer.

Arrows letos čeká první výjezd. Výhodu dohrávky v závěrečné směně tak bude mít soupeř. „Loni jsme ale více zápasů prohráli doma než venku. Sedělo nám, když jsme na pálce začínali. Je to podle mě dáno složením týmu. Když se na začátku urveme, většinou už výhru nepustíme. Kádr se moc nezměnil, tak se nám snad letos bude venku stejně dobře dařit jako loni. Na Tegolu si jedeme napravit dojem z prvního domácího selhání. Chceme dvakrát vyhrát a zapomenout na Skokany,“ tvrdí Šícha.