Zatímco na straně hostujících hráček tak panovalo zklamání, Olomouc v hale UP slavila a stříkala šampaňským. „Po dvou prohrách v Ostravě jsme se zápasu obávali. Nevypadalo to, že jsme na tom psychicky dobře. Holky se semkly, což bylo vidět i během tréninku. Zahráli jsme velmi dobrý zápas bez chyb," pochvaloval si olomoucký trenér Jiří Teplý.

Oproti tomu jeho ostravský protějšek Zdeněk Pommer byl velmi zklamán. „Ukázalo se, že domácí prostředí rozhoduje. Soupeř zatlačil servisem a odtáhl nás od sítě. Musíme se z toho co nejrychleji oklepat," přál si před sérií o třetí místo Pommer.

Vysokoškolačky na ostravské propadáky rychle zapomněly a v prvním setu soupeři dovolily jen jedenáct bodů. „Změnili jsme taktiku a soupeře jsme překvapili. Ostrava byla pořád pod tlakem," řekl Jiří Teplý.

Od druhé sady se hra vyrovnala. Hanačky vedly 11:6, ale hostující tým snížil na 17:16. Žádné drama se ale nekonalo. V závěru Dedíková uhrála přímý bod z podání, úspěšně smečovala Košická a naopak ostravský útok skončil v autu. Olomoucké volejbalistky vyhrály 25:21.

Když ve třetím setu vysokoškolačky vedly 19:11, zdálo se být rozhodnuto. Jenže nebylo. Ostravanky se nevzdaly a snížily na 23:20. Další dva body ale urvaly domácí hráčky a mohly vypuknout mohutné oslavy.

„Zápas jsme si zase zkomplikovali. Bylo to takové uspokojení, že se nemůže nic stát. Začala to být křeč, takže jsem rád, že jsme potřebné body uhráli," oddechl si olomoucký kouč.

VK Olomouc – TJ Ostrava 3:0 (11, 21, 20)
Olomouc: Kubová, Košická, Dudová, Dedíková, Dumančič, Závodná, libero Hronová.
Ostrava: Nachmilnerová, Toufarová, Kojdová, Zedníková, Zemanová, Valková, libero Čevenková. Střídaly. Součková, Kukučová, Čuboňová, Kvapilová.
Konečný stav série: 3:2.