Martin Tokoš

Na první pohled si sice moc nepolepšil, ovšem momentálně třináctý Dalen má stále ještě i sedm kol před koncem základní části šanci postoupit do play-off. Navíc se jedná o loňského i předloňského finalistu, v jehož barvách působí Tokošovi krajané a spoluhráči Milan Tomašík a Patrik Suchánek. Naopak Tomáš Sladký i nadále zůstává v Jönköpingu.

„Určitě se těším na setkání s Milanem a Patrikem, kteří patří mezi mé největší kamarády," říká po přesunu, který sám nazývá nová výzva, Martin Tokoš. „Martinovi jsme připravili smlouvu i na další dvě sezony. Jeho příchod by nám mohl pomoci k zlepšení produktivity," praví se na webových stránkách klubu IBK Dalen.

Martin Tokoš prozatím zaznamenal ve švédské lize v 19 zápasech jedenáct branek a sám dobře ví, s jakými očekáváními jej v Dalenu vítají „Doufám, že jim pomůžu dostat se do play-off. V tuhle chvíli máme pouze pětibodovou ztrátu na osmý Helsingborg, a já věřím, že se nám ji podaří umazat. Je ale jasné, že mi asi chvíli bude trvat než si zvyknu na trochu odlišný styl florbalu," zdůrazňuje český reprezentační útočník.