V předchozích deseti extraligových zápasech se téměř neprosadil, v neděli se však mírou vrchovatou podílel na zdolání městského rivala FBC ČPP Software Ostrava.

Robin Žydel, třiadvacetiletý univerzál 1. SC WOOW Vítkovice, si připsal asistence na prvním a čtvrtém gólu Lukáše Hájka a sám vstřelil druhý, kterým po osmatřiceti vteřinách od začátku druhé třetiny, vzal týmu Jana Holovky vítr z plachet. „Nevím, jak jinak to říct, byl to ale zkrátka zodpovědný výkon celého týmu a proti FBC nám tentokrát všechno klapalo od brankáře až po posledního hráče. A od začátku jsme šli za tím, že tohle derby prostě vyhrajeme," řekl Robin Žydel po utkání.

V posledních zápasech se Vítkovice sice možná na oko herně trochu zvedaly, ale zase přišly těsné porážky, které jakoby umazaly předchozí dvě rychlé výhry v řadě…

Je to už trochu obehraná písnička, ale my si vážně v šatně říkáme, že už to konečně musíme zlomit. Když to tak zpětně vezmu, my máme v každém zápase strašně moc šancí, ale ani ty nejvyloženější neproměňujeme, takže je fajn, že to v neděli všechno do sebe zapadlo přesně tak, jak to zapadnout mělo. Konečně jsme zase dali jako první v utkání gól a díky zodpovědnému výkonu směrem dozadu, což koneckonců dokládá nula na kontě obdržených branek, jsme to dohráli do konce, který jsme fakt potřebovali.

Byl to jeden z plánů, jak v derby uspět?

Ale ani ne, my jsme celkem nic na herním stylu neměnili. Pořád hrajeme osobku, pořád hrajeme to samé a věříme, že to konečně prolomíme.

Vy sám jste v konkurenčním FBC Ostrava působil. Je to pro vás ještě i po více než roce něčím speciální, nastoupit proti městskému rivalovi v dresu Vítkovic?

Už snad ani ne. Vnímám to snad jen jako příjemné zpestření. Při derby vidím na druhé straně pár kamarádů, které třeba jinak moc nevídám, takže se spíš na tyhle zápasy těším. Ale jinak to už nějak zvlášť nehecujeme, před zápasem si možná něco napíšeme, ale není to žádné popichování.

Teď vás čeká už ve čtvrtek od 17 hodin odveta Souboje šampionů se Střešovicemi. Ale po domácí porážce 2:4 nepojedete do Prahy, čeká vás cesta ještě o kus dál, do Chomutova, kde Střešovice už loni hrály v parádní atmosféře, kterou vytvořilo více než tisíc diváků, s Chodovem…

Něco jsem o tom slyšel, ale sám jsme ten loňský zápas Chodova se Střeškama nesledoval, takže ani pořádně nevím, jak to tam vypadalo. Ale když to říkáte, tak to asi bude pravda. Ovšem jinak se na další souboj s Tatranem těším. Takové zápasy můžou celému týmu pomoci, něco mu dá. Jen mě osobně trošku mrzí, že to je až v Chomutově. Že to je kus cesty, a proto budeme muset z Ostravy ve čtvrtek vyrazit už brzy ráno (smích).