Dceřiná firma strojírenských Vítkovic tak řeší nedostatek financí na plnou výrobu. Představenstvo společnosti VHM dohodlo s odbory možnost fázování výroby a 80procentních náhrad mezd pro zaměstnance, které nebude firma dočasně využívat ve výrobě. Informovala o tom mluvčí strojírenských Vítkovic Eva Kijonková.

„Dohoda s odbory je uzavřena s účinností od 17. ledna a bude platit do 31. března,“ potvrdil předseda jedné ze základních organizací odborářů ve VHM Martin Sýkora.

Mluvčí strojírenských Vítkovic Eva Kijonková upřesnila, že ve zmíněném období se lidé budou nejen ve výrobě i administrativní střídat podle potřeb firmy a s ohledem na obory výrobků s tím, že povoláváni do zaměstnání mohou být do dvou dnů.

Ilustrační foto.
Nestoudník v Ostravě onanoval a čichal k ženě v tramvaji

„Ujednání počítá s tím, že tento režim lze využít pro každého z 800 výrobních a technicko-hospodářských zaměstnanců VHM. Neznamená to ale, že bude doma všech 800 pracovníků současně. Víme už, že například v nejbližších dnech budou v práci zaměstnanci z provozu těžké mechaniky, kteří mají na starosti produkci lodních hřídelí, částí větrných elektráren a strojů pro těžbu nerostů,“ dodala mluvčí.

Důvodem už zmíněného opatření je podle zástupců firmy nedostatek provozního kapitálu. Ten se snaží společnost vyřešit, na plné vytížení kapacit by ale potřebovala další financování.

„Řešením pro budoucnost je vstup investora, který odkoupí podstatnou část podílu akcií VHM od mateřských Vítkovic, a.s. Takového investora už máme a prostřednictvím renomované poradenské společnosti připravujeme jeho vstup," uvedl předseda představenstva VHM Martin Žák.

Zasněžování Dolní oblasti Vítkovice v Ostravě - příprava 6. ročníku City Cross Sprint.
6. ročník City Cross Sprint se blíží. Zasněžování DOV v Ostravě začalo