Dvanáctý ročník Colours je ukončen. Zatímco lidé jsou stále plni hudebních zážitků, restaurace a život v centru Ostravy se vrací do normálu.

Řada podniků totiž měla během čtyř dní festivalu speciální coloursový režim.

Například řada návštěvníků ještě zavítala po skončení nočního programu na osmi pódiích festivalu za zábavou do Stodolní ulice.

„Měli jsme více zákazníků než obvykle. Nejčastěji se k nám dostavili až kolem třetí čtvrté hodiny ráno. Nebyli nijak zvlášť hluční nebo neukáznění, dali si pár drinků a za pár hodin odešli. Zkrátka bez problémů," popsala barmanka z podniku Bastila.

Dokonce i restaurace v centrálním ostravském obvodě nabízely speciální jídelní nabídku.

„Měli jsme připravená hotová jídla za zvýhodněnou cenu. Děláme to tak každý rok. Díky pěknému počasí k nám letos zavítalo hodně lidí, kteří využili hlavně naši zahrádku," přiblížila obsluha restaurace U Rady. Vytěžit z festivalu maximum se nebáli ani ostravští taxikáři. Ti měli pro návštěvníky připraveno „speciální" jízdné.

„Ve čtvrtek jsem jela čtyři zastávky tramvají skoro hodinu, takže jsem si po těchto zkušenostech řekla, že si další den vezmu taxík. Trasu, za kterou jindy platím stokorunu, jsem měla ale za sto padesát korun," řekla Deníku Martina z Ostravy a dodává, že když se řidiče zeptala na důvod vyšší ceny, jen s úsměvem odvětil, že se jedná o zvláštní coloursovou taxu.