Nejšikovnější dětské pacienty nemocnice náležitě odměnila za jejich snahu. Děti se tak radovaly z outdoorových kamer i koloběžek. Pět krásných cen si děti odnesly ze zrekonstruované herny dětského oddělení novojičínské nemocnice.

Město Ostrava získalo dotaci na čištění komunikací.
Ostrava investuje nové dotace do čištění místních silnic

Dva chlapci si odnesli koloběžky, tři dívky pak sportovní outodoorové kamery. „Jedná se o děti s cukrovkou prvního stupně. Je to cukrovka, která je závislá na aplikaci inzulínu. Děti si musí několikrát denně pravidelně píchat inzulin, aby jejich onemocnění bylo v kompenzovaném stavu a mohly fungovat jako normální zdravé děti,“ popsala Andrea Kudělková, primářka dětského oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín.

Babybox při Městské nemocnici Ostrava.
Ostravský Babybox je dočasně mimo provoz

Doplnila, že všechny děti se za poslední dobu neuvěřitelně zlepšily, což si zaslouží pozornost. Hodnotné ceny zakoupilo dětské oddělení již podruhé ze sponzorského daru od Okresního sdružení České lékařské komory Nový Jičín, jehož členy unikátní projekt v loňském roce oslovil.

Statistiky České diabetologické společnosti, která vede databázi, porovnávající data z kontrol pacientů z jednotlivých ambulancí napříč celou zemí, dokazují, že novojičínská nemocnice se může pochlubit i výbornou spoluprací zdravotníků.

Tisková konference k rebrendingu Residomo na Heimstaden, 27. května 2020 v Ostravě. Generální ředitel společnosti Heimstaden Jan Rafaj.
Omezte kouření z oken, vyzývá ostravský Heimstaden své nájemníky

Jeden z oceněných chlapců, Adam Chaloupka, dětskou koloběžku vyzkoušel přímo na chodbě dětského oddělení. Přiznal, že občas má pořádnou chuť na kofolu, ale správnou životosprávu se snaží co nejvíce dodržovat. Cenu získala i Markéta Rusnoková a s novou kamerou v ruce připomněla, v čem cukrovka její život nejvíce omezuje.

„Nemám jíst sladké, musím si to hlídat. Sestřičky i paní doktorky mi v tom hodně pomáhají a moc jim za to děkuji,“ potvrdila dívka, která patří mezi šikovné dětské pacienty, co to nevzdávají i přes značná úskalí.

V prvním půlroce zaznamenala vítkovická porodnice nebývalý babyboom.
V porodnici vítkovické nemocnice zažívají nebývalý babyboom