Po propuknutí pandemie covid-19 v České republice si lidé v Moravskoslezském kraji začali v obědové špičce mezi 10 a 14 hodinou častěji objednávat jídlo domů. Rozdíl v říjnu a listopadu činí oproti lednu a únoru letošního roku sedm plusových procent.

Zdroj: DeníkZměnila se také rychlost doručení, avšak pozitivním směrem. Z dat společnosti Dáme jídlo vyplývá, že zatímco na začátku roku čekali lidé na doručení téměř 35 minut, v desátém a jedenáctém měsíci roku to bylo už jen 29 minut.

Strážníci kontrolují zahrádkářskou a chatovou kolonie 9. prosince 2020 v Ostravě-Třebovicích.
OBRAZEM: Strážníci v Ostravě kontrolují chatky, jejich psi a koně budí respekt

V průběhu celého roku také lehce stoupla výše spropitného a výrazně také stoupl podíl dovážek placených bankovní kartou a to o 14 procent na aktuálních 66 procent všech objednávek.

Co však zůstalo téměř při starém, to je kuchyně. Lidé si i nadále nejčastěji objednávali pizzu, následovanou jídlem z fast foodu, českou a asijskou kuchyní a kebabem.